Smetanový koláč z hrušek

Smetanový koláč z hrušek

A teď něco méně tradičního – hruškový koláč se zakysanou smetanou, která mu dodá potřebný šmrnc a říz.

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 260 gramů polohrubé mouky
  • 125 gramů moučkového cukru
  • 125 gramů změklého másla
  • 1 vejce
  • špetka soli

Náplň:

  • 3 hrušky
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • cukr dle chuti
  • strouhanka

Postup přípravy:

  • Ze všech ingrediencí na těsto vytvořte vláčné a pevné těsto.
  • Zabalte ho do potravinové fólie a vložte na hodinu do lednice.
  • Jakmile je těsto odpočaté, natlačte ho pomocí prstů do formy na koláč – těsto ve formě propíchejte vidličkou.
  • Hrušky si oloupejte, omyjte a zbavte jader.
  • Nakrájejte je na plátky, které pokládejte na těsto ve formě.
  • Na hrušky nasypte trochu strouhanky – nasaje přebytečnou šťávu.
  • Dále na hrušky nasypte mletou skořici a nasekané vlašské ořechy.
  • Zakysanou smetanu společně s vejci a cukry vyšlehejte a směs nalijte na hrušky.
  • Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 170 stupňů asi 45 minut.
koláč s náplní z hrušek a zakysané smetany
Zdroj foto: mamashire.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.