Smetanový základ na pizzu

Smetanový základ na pizzu

Místo rajčatové omáčky, kterou se těsto nejčastěji pomazává, můžete použít smetanu, která celý pokrm krásně zjemní. 

Ingredience

  • 5 polévkové lžíce nesoleného másla
  • 2 polévkové lžíce univerzální mouky
  • 1 a ¼ plnotučného mléka
  • ¼ čajové lžičky mořské soli
  • ⅛ čajové lžičky černého pepře
  • 2 stroužky česneku (prolisovaného)
  • ¼ šálku parmazánu (nastrouhaného)

Postup

  • V malém hrnci rozpusťte máslo. Vmíchejte mouku a za stálého šlehání smažte 1–2 minuty, dokud mouka nezhnědne. 
  • Pomalu přilévejte mléko a neustále šlehejte, dokud směs nebude hladká. 
  • Vmíchejte sůl, pepř a česnek. 
  • Přidejte parmazán a míchejte dalších 30 vteřin. 
  • Sejměte hrnec z tepla a pokračujte ve šlehání, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká. 
  • Nechte vychladnout a natřete na pizza těsto. 
  • Po přidání sýra omáčku nevařte, protože by se v ní mohly vytvořit hrudky. 
  • Takto připravenou omáčku můžete v lednici uchovávat až 5 dní.

Smetanová omáčka na těsto ve sklenici.
zdroj: natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.