Snadná tikka masala s domácími plackami

Snadná tikka masala s domácími plackami
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 5

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, kde se naučíte i výborný domácí česnekový chléb.

Ingredience

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžíce mletého zázvoru + 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce garam masala
  • 1/2 čajové lžičky mletého pepře
  • 1 čajová lžička soli (dle chuti)
  • 500g nakrájených kuřecích prsou

Ingredience na omáčku

  • 2 lžíce másla
  • 2 čajové lžičky olivového oleje
  • 1 ​​cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 hrnek nakrájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce garam masala
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 hrnek vody
  • 150ml smetany
  • mletý čerstvý koriandr

Ingredience na česnekové placky

  • 1/4 hrnku teplé vody
  • 2 čajové lžičky krystalového cukru
  • 1,5 čajové lžičky sušeného droždí nebo čerstvé
  • 3/4 hrnku teplého mléka
  • 3/4 hrnku řeckého jogurtu nebo obyčejného bílého jogurtu
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje plus 2 polévkové lžíce navíc k vaření
  • 2 stroužky česneku
  • 4 hrnky hladké mouky a navíc na poprášení
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička soli

Ingredience na potírání placek

  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý nasekaný koriandr nebo petrželka

Postup

  • Nejprve si připravte těsto na chléb tak, že smícháte vodu, cukr a droždí. Nechte vzejít kvásek. Přidejte mléko, jogurt, olej, mletý česnek, prášek do pečiva a sůl.
  • Rukama těsto zapracujte, poté hněťte na pomoučněném vále těsto do hladka, asi 3-5 minut.
  • Mísu lehce namažte olejem, vložte do ní těsto a přikryjte utěrkou nebo fólií. Nechte odpočívat asi hodinu, dokud nenakyne na dvojnásobnou velikost.
  • Mezitím si namarinujte kuře tak, že smícháte jogurt, zázvor, česnek, garam masala, pepř a sůl. Do kořeněné směsi dále přidejte kuřecí kousky a promíchejte. Nechte zakryté marinovat v lednici po dobu 30 minut.
  • Poté kuřecí kousky navlékejte na špízy/špejli a dejte péct do trouby na 180°C po dobu 15-20 minut.
  • Zatímco se peče maso, připravte si omáčku. Zahřejte olej ve velké pánvi, přidejte máslo a cibuli. Restujte do zlatova.
  • Dále přidejte česnek, zázvor a restujte další 2 minuty. Přidejte rajčata, rajčatový protlak a koření. Vařte 5 minut a poté přilijte 1 hrnek vody.
  • Nechte omáčku 15 minut vařit na mírném ohni. Nakonec přilijte smetanu a ještě chvilku povařte.
  • Do hotové omáčky vmíchejte upečené maso.
  • Vykynuté těsto rozdělte na 10 stejných kusů a z těch utvořte kuličky. Válečkem každou kouli rozválejte do oválů.
  • Každý ovál potřete z obou stran připraveným bylinkovo-česnekovým máslem.
  • Na pánvi zahřejte opravdu trošičku oleje a pomalu restujte každý ovál těsta zvlášť asi 2 minuty, dokud se nevytvoří bubliny. Během smažení potřete horní část trochou bylinkovo-česnekovým máslem.
  • Poté obraťte a smažte další 2 minuty z druhé strany, dokud se na chlebu nevytvoří velké zlatavé skvrny.
  • Vyjměte z pánve, utřete kuchyňskými utěrkami přebytečný olej a můžete podávat.
Domácí chlebové placky s kuřecí tikka masala.
Zdroj: gimmedelicious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.