Snadné domácí bezlepkové těstoviny

Snadné domácí bezlepkové těstoviny

Připravit si takovou přílohu považuje mnoho lidí téměř za vědu, ale je to jednodušší, než se zdá. Když na to půjdete pomalu, zvládnete to levou zadní. Omrkněte také recepty na bezlepkové palačinky.

Ingredience:

  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1 hrnek tapiokového škrobu
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1 velké vejce
  • 4 velké vaječné žloutky
  • Trochu bezlepkové víceúčelové mouky na posypání prkénka

Postup:

  • Do kuchyňského robotu přidáme mandlovou mouku, tapiokový škrob, mořskou sůl a promícháme. Přidáme vejce, žloutky a pulzujeme, dokud se nevytvoří hladká struktura.
  • Pokud je těsto stále lepkavé a lepí se na ruce, přidáme trochu více mandlové mouky a tapiokového škrobu po troškách, dokud nevznikne více tvarovatelné těsto.
  • Posypeme váleček a prkénko nebo čistý rovný povrch trochou bezlepkové mouky.
  • Směs těsta rozdělíme na dva stejné díly a jeden dáme do misky, zakryjeme utěrkou a odložíme stranou.
  • Druhou polovinu těsta položíme na pomoučenou plochu a válečkem vyválíme těsto na velmi tenkou vrstvu, přičemž podle potřeby přidáme více tapiokového škrobu nebo bezlepkové mouky, aby se nelepilo.
  • Pomocí řezačky na pizzu, rádýlka nebo ostrého nože nakrájíme těstoviny na zhruba 0,5 – 1 cm široké proužky.
  • Nakrájené těstoviny poprášíme větším množstvím tapiokového škrobu nebo bezlepkové mouky, aby se nepřilepily.
  • Poté opatrně odložíme stranou a stejně to uděláme i s druhou polovinou těsta.
  • Mezitím přivedeme k varu velký hrnec s vodou. Vodu dobře osolíme, přidáme těstoviny a vaříme 5–7 minut, nebo dokud nejsou al dente.
  • Scedíme a podáváme s požadovanou omáčkou.
Jemné a velmi jednoduché těstoviny bez lepku připravené v kuchyňském robotu.
Zdroj: https://minimalistbaker.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.