Snadné italské vánoční cukroví s pistáciemi

Snadné italské vánoční cukroví s pistáciemi

O tom, že italské sladkosti mají něco do sebe, určitě není pochyb, což platí také u těchto luxusních sušenek. Jsou velmi chutné, krásně měkké a nádherně voní.

Ingredience:

  • 160 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 100 g jemně nasekaných pistácií
  • Špetka soli
  • 125 g čerstvého nesoleného másla
  • 1 vejce velikosti L

Na ozdobu:

  • 2 lžíce nasekaných pistácií

Postup:

  • Prosejeme mouku a nasypeme do nádoby kuchyňského robota.
  • Přisypeme cukr, kypřící prášek do pečiva a promícháme.
  • Přihodíme pistácie, sůl, změklé máslo i vejce a mícháme do hladkého těsta.
  • Hotové těsto přendáme na pracovní plochu, kterou si ještě předtím poprášíme moukou.
  • Rukou ještě znovu zpracujeme a vytvarujeme do kuličky. Tu zabalíme do potravinové fólie a uložíme do lednice. Necháme 1 hodinu vychladit.
  • Po uplynutí této doby vyndáme těsto z lednice a předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  • Těsto vyválíme do válečku, ze kterého nakrájíme 21 stejných koustků těsta.
  • Vytvarujeme do koule velikosti golfového míčku a položíme na plech vyložený pečícím papírem s rozestupy cca 3 cm od sebe.
  • Jemně přimáčkneme, ale jen o kousek a všechny sušenky posypeme nasekanými pistáciemi.
  • Sušenky necháme asi 15 minut odpočívat na plechu a poté vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 10 – 12 minut.
  • Jakmile jsou na okrajích nazlátlé a dno je světle hnědé, jsou hotové.
  • Po vyjmutí z trouby je i s plechem odložíme stranou na 15 minut, teprve potom je naskládáme na kuchyňskou mřížku, kde budou moci vychladnout.
  • Kdo chce, může je ještě pocákat rozpuštěnou čokoládou, ale není to nutné.
Sušenky po italsku plné lahodných pistácií.
Zdroj: https://anitalianinmykitchen.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.