Snadný chleba bez hnětení 

Snadný chleba bez hnětení 

Nic snazšího už není. Chleba, který je nadýchaný a vláčný, a přesto mu nemusíme věnovat tolik péče.

INGREDIENCE

  • 3 hrnky hladké nebo chlebové mouky (může být 50:50)
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 375 ml teplé vody

POSTUP

  • V míse si smícháme mouku s droždím a solí. 
  • Přidáme vodu a pomocí vařečky vypracujeme lepivější těsto. 
  • Necháme kynout přikryté na teplém místě 2-3 hodiny. 
  • Půl hodiny před pečením si zahřejeme troubu s hrncem na 230 °C. 
  • Pak si těsto dáme na pomoučený vál a pomocí stěrky jej skládáme tak, abychom z něj vytvořili bochník a zredukovali vzduchové bubliny.
  • Přemístíme jej na kus pečicího papíru.
  • Vložíme do vyhřátého hrnce
  • Pečeme 30 minut přikryté pokličkou nebo alobalem. 
  • Pak dáme pokličku či alobal dolů a dopékáme ještě 12 minut.
Křupavý nehnětený chléb z kvasnic.
thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.