Snadný recept na kvasnicové vafle

Snadný recept na kvasnicové vafle

Toto těsto je v podstatě klasická varianta s kvasnicemi/droždím. Na povrchu bude po upečení nádherně křupavé, uvnitř krémové a vláčné. Dokonce i když vychladne, tak se jeho struktura nemění.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku vlažného mléka
  • 6 lžic rozpuštěného nesoleného másla
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 3/4 lžičky soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 vejce velikosti L
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí

Postup:

  • Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně zamícháme.
  • Zakryjeme potravinovou fólií a necháme při pokojové teplotě odpočívat po dobu 1 hodiny.
  • Na povrchu se postupně začnou tvořit bubliny.
  • Jakmile začne směs „bublat“, můžeme rozehřát vaflovač a pustit se do pečení.
  • Plochu vaflovače postříkáme kuchyňským sprejem a vždy do něj nalijeme přiměřené množství těsta, které upečeme dozlatova.
  • Postupně takto zpracujeme všechno těsto a můžeme ihned servírovat.

Tip: Pokud si zaděláme těsto a něco nám do toho najednou přijde, takže jej nemůžeme hned zpracovat, můžeme jej uložit do lednice a upéct vafle až následující den.

Křupavé a dokonale krémové kynuté těsto na domácí vafle.
Zdroj: https://www.kingarthurbaking.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.