Toto těsto je v podstatě klasická varianta s kvasnicemi/droždím. Na povrchu bude po upečení nádherně křupavé, uvnitř krémové a vláčné. Dokonce i když vychladne, tak se jeho struktura nemění.
Ingredience:
- 1 a 1/2 hrnku vlažného mléka
- 6 lžic rozpuštěného nesoleného másla
- 3 lžíce javorového sirupu
- 3/4 lžičky soli
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 vejce velikosti L
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
Postup:
- Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně zamícháme.
- Zakryjeme potravinovou fólií a necháme při pokojové teplotě odpočívat po dobu 1 hodiny.
- Na povrchu se postupně začnou tvořit bubliny.
- Jakmile začne směs „bublat“, můžeme rozehřát vaflovač a pustit se do pečení.
- Plochu vaflovače postříkáme kuchyňským sprejem a vždy do něj nalijeme přiměřené množství těsta, které upečeme dozlatova.
- Postupně takto zpracujeme všechno těsto a můžeme ihned servírovat.
Tip: Pokud si zaděláme těsto a něco nám do toho najednou přijde, takže jej nemůžeme hned zpracovat, můžeme jej uložit do lednice a upéct vafle až následující den.