Šneci z listového těsta a nivou

Šneci z listového těsta a nivou
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 8

Chuť zkaramelizované cibule a intenzivní chuť plesnivého sýra, jdou ruku v ruce krásně dohromady. Když se vám tato kombinace spojí v ústech, začne opravdový chuťový ohňostroj.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g listového těsta
  2. máslo
  3. 3 lžíce olivového oleje
  4. 800 g cibule (nakrájené nadrobno)
  5. ½ lžičky soli
  6. 1 lžička cukru krystal
  7. 200 g nivy (nastrouhaná)
  8. 30 g řeřichy
  9. 30 g vlašských ořechů

Postup

  1. Na pracovní ploše si rozválíme listové těsto.
  2. Přendáme ho na plech, propícháme vidličkou a dáme ho na 20 minut odpočinou do lednice.
  3. Troubu si mezitím rozehřejeme na 200°C.
  4. Ve velké pánvi si rozehřejeme olej.
  5. Přidáme cibuli a sůl.
  6. Cibuli, za občasného míchání, smažíme přibližně 10 minut.
  7. Přisypeme cukr.
  8. Cibuli mícháme, dokud nám nezačne karamelizovat a zachytávat se jemně o dno pánve.
  9. Podle chuti dokořeníme a odstavíme.
  10. Odpočinuté těsto vyndáme a rozprostřeme na něj cibulovou směs.
  11. Posypeme nastrouhanou nivou.
  12. Těsto začneme od delší strany rolovat.
  13. Poté ho nakrájíme na stejně velké kusy.
  14. Ty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby.
  15. Šneky pečeme přibližně 20 minut dozlatova, dokud nezačne niva vytékat.
  16. Šneky vyndáme z trouby posypeme je řeřichou a nasekanými vlašskými ořechy.
  17. A nejlépe ihned podáváme, dokud je těsto ještě teplé a křehké.
Rolky plněné cibulí s plísňovým sýrem.
Zdroj: alekasgettogether.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.