Tato až po okraj plněná rolka sýrem a šunkou je dochucená ještě štiplavou hořčicí, která celý recept pozvedne.
Co budeme potřebovat
- plát listového těsta
- 3 lžíce hořčice
- 50 g mozzarelly (nastrouhané)
- 50 g goudy (nastrouhaný)
- 25 g parmezánu (nastrouhaného)
- 50 g ementálu (nastrouhaného)
- vejce
- 1 lžíce nasekané pažitky
Postup
- Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Na pracovní ploše si vyválíme do tenkého plátu listové těsto.
- Jeho povrch potřeme hořčicí a posypeme mozzarellou, goudou a ementálem.
- Po dlouhé straně těsta začneme rolovat.
- Tuto rolku poté nakrájíme na 12 přibližně stejných kousků.
- Rolky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Plech dáme na 15 minut odpočinout do ledničky.
- Poté každého šneka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme je péct na 15 minut do trouby.
- Poté vyndáme posypeme rolky parmezánem a vrátíme do trouby na 5 minut, aby se sýr roztál.
- Když jsou šneci hotoví, vyndáme je z trouby a posypeme pažitkou.