Tyto kuličky velikosti sousta se vám rozplynou na jazyku! Oříškovo-máslovému těstíčku obalenému v moučkovém cukru se prostě nedá odolat.
INGREDIENCE
- 2 a ¼ hrnku bílé špaldové mouky
- ¼ lžičky mořské soli
- 170 g pekanových ořechů, jemně mletých
- 1 a ½ hrnku moučkového cukru
- 1 šálek másla pokojové teploty
- 1 velké vejce pokojové teploty
- 1 lžička vanilkového extraktu
POSTUP
- Ve střední míse smíchejte mouku, sůl a pekanové ořechy.
- Dejte stranou.
- Do malé misky přidejte 1 hrnek moučkového cukru a dejte stranou.
- Ušlehejte máslo do krémova, poté přidejte po malých množstvích ½ šálku moučkového cukru a šlehejte do nadýchané hmoty.
- Přidejte vejce a vanilkový extrakt a znovu šlehejte, dokud se vše nespojí.
- Suché ingredience postupně přidávejte k mokrým a šlehejte na nízkou rychlost, dokud se těsto nezačne spojovat.
- Použijte velkou dřevěnou lžíci nebo ruce k dokončení spojování ingrediencí dohromady.
- Z těsta vytvarujte kouli a zabalte do plastové fólie.
- Nechte vychladit v lednici minimálně 2 hodiny nebo až 24 hodin.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a vyložte dva plechy pečicím papírem.
- Z těsta vyválejte asi 2,5 cm kuličky a pokládejte je na plechy vzdálené 5 cm od sebe.
- Pečte 10 minut nebo dozlatova.
- Nechte pár minut vychladnout, přidejte moučkový cukr a přendejte na velký talíř, aby úplně vychladly.
- Jakmile kuličky vychladnou na pokojovou teplotu, znovu vmíchejte moučkový cukr.
- Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud jste milovníci řecké kuchyně, nezapomeňte vyzkoušet i naše recepty na souvlaki 5x jinak aneb staňte se králem všech letních oslav!