Pevné, křupavé a doslova se rozplývající v ústech, tak by se dalo jednoduše charakterizovat toto lahodné vánoční pečivo. Vyzkoušejte, uvidíte, že na něm není nic složitého!
Ingredience:
- 4 bílky
- 1 šálek cukru krupice
- 1 šálek mandlí
- 1 šálek lískových oříšků
- 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- špetka soli
Postup:
- Předehřejte troubu na 175 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- Mandle a lískové oříšky rozmixujte v kuchyňském robotu, abyste získali hrubě mletou strukturu. Případně je nasekejte ručně.
- Z bílků ušlehejte sníh.
- V průběhu šlehání do sněhu nejprve přidejte špetku soli, skořici a vanilkový extrakt.
- Poté po lžících přidávejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte tuhý sníh.
- Na závěr do vzniklého sněhu lžící opatrně přimíchejte směs oříšků a mandlí.
- Pomocí lžíce vytvořte ze směsi na pečicím papíru cukroví.
- Sušte v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud vrchní část cukroví nezačne zlátnout.
Nevíte, jakou čokoládovou polevu na ozvláštnění receptů na sněhové cukroví zvolit? Inspirujte se našimi rozmanitými polevami z čokolády