Už jste vyzkoušeli tradiční recept na sněhové cukroví ozvláštnit čokoládou?
Ingredience:
- 3 bílky
- 3/4 šálku cukru krupice
- 1/2 šálku nutelly
- 2 PL moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilky
- 1/2 čajové lžičky bílého octa
Postup:
- Předehřejte si troubu na 100°C a plech vyložte pečicím papírem.
- Z bílků vyšlehejte pomocí ručního šlehače hustý sníh.
- V průběhu šlehání postupně přidejte cukry, vanilku a ocet.
- Nutellu dejte přibližně 30 sekund ohřát do mikrovlnné trouby, aby získala tekutější konzistenci.
- Teplou nutellu poté přidejte do vzniklé směsi.
- Na připravený plech lžící nebo pomocí zdobicího sáčku poté vytvořte jednotlivé tvary cukroví.
- Sušte v předehřáté troubě přibližně 50 minut, poté troubu vypněte a nechte sněhové cukroví uvnitř ještě přibližně hodinu.