Sněhové vánoční pečivo s čokoládou

Sněhové vánoční pečivo s čokoládou
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 20

Už jste vyzkoušeli tradiční recept na sněhové cukroví ozvláštnit čokoládou?

Ingredience:

  • 3 bílky
  • 3/4 šálku cukru krupice
  • 1/2 šálku nutelly
  • 2 PL moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilky
  • 1/2 čajové lžičky bílého octa

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 100°C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Z bílků vyšlehejte pomocí ručního šlehače hustý sníh.
  3. V průběhu šlehání postupně přidejte cukry, vanilku a ocet.
  4. Nutellu dejte přibližně 30 sekund ohřát do mikrovlnné trouby, aby získala tekutější konzistenci.
  5. Teplou nutellu poté přidejte do vzniklé směsi.
  6. Na připravený plech lžící nebo pomocí zdobicího sáčku poté vytvořte jednotlivé tvary cukroví.
  7. Sušte v předehřáté troubě přibližně 50 minut, poté troubu vypněte a nechte sněhové cukroví uvnitř ještě přibližně hodinu.
Vánoční pečivo z našlehaných bílků s čokoládou.
zdroj: tablespoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.