Snídaně po makedonsku s ajvarem

Snídaně po makedonsku s ajvarem

Nádherné rustikální jídlo připravené s pečenými vejci v ochucené omáčce z pečené červené papriky. Makedonská Shakshuka je ideální snídaňové jídlo připravené na jedné pánvi, které nasytí i hladový dav.

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce rostlinného oleje
  2. Cibule (jemně nakrájená)
  3. 2 stroužky česneku (prolisovaný)
  4. Lžička lístků čerstvého tymiánu
  5. Lžička sušeného tymiánu
  6. 700 g domácího ajvaru (vyberte si z receptů uvedených výše)
  7. Sůl
  8. Pepř
  9. 150 gramů rozdrobené fety
  10. 5 vajec

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů
  2. Mezitím si rozpálíme pánev na středně vysokou teplotu
  3. Na rozehřátou pánev přidáme olej
  4. Do rozpáleného oleje vhodíme cibuli a opékáme jí 2 minuty, dokud nezměkne
  5. Přidáme česnek a vařím dalších 20 vteřin
  6. Přidáme doma vyrobený ajvar a vše společně promícháme
  7. Dochutíme solí a pepřem
  8. Vmícháme 75 g rozdrobené fety
  9. Za stálého míchání vaříme 8 minut
  10. Pánev odstraníme z plotny
  11. Ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem
  12. Lžící uděláme v omáčce 4 až 5 jamek
  13. Do každé jamky přidáme vejce
  14. Celou směs vložíme do trouby a pečeme 12 až 14 minut, dokud se vejce neupečou
  15. Vyndáme z trouby a necháme 5 minut odpočinout
  16. Shakshuku ozdobíme zbývající fetou a petrželkou
Makedonská snídaně z ajvaru, vajec a zeleniny.
Zdroj: alwaysorderdessert.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.