Věděli jste, že kaše z krupičky, v zimních měsících ozdobená směsí oříšků a v létě oživená čerstvým ovocem, může být velmi zdravou a chutnou snídaní? Zkuste ji hned zítra a uvidíte, že dodá vašemu tělu energii na celé dopoledne.
Ingredience
- půl šálku krupičky
- dva a půl šálku mléka
- půl šálku vody
- půl lžičky skořice
- dvě lžičky medu nebo javorového sirupu
- dvě lžičky másla
Na dozdobení
- oříšky
- ovoce
- čokoláda
Postup
- V hrnci přiveďte k varu vodu, následně přidejte mléko, skořici a krupičku.
- Za stálého míchání vařte na mírném plamenu až do doby, než krupička začne houstnout.
- Přidejte máslo a vařte ještě několik málo minut, dokud kaše nezíská požadovanou konzistenci.
- Kaši nalijte do misky či hlubokého talíře a pokapejte trochou medu.
- Na závěr posypte dle chuti například směsí oříšků, čerstvým ovocem či kousky čokolády.
Velmi oblíbeným typem snídaně jsou dnes také nejrůznější kaše z ovesných vloček. Načerpejte inspiraci z našich receptů na jejich sladké i slané varianty.