Snídaňová krupicová kaše se skořicí a medem

Snídaňová krupicová kaše se skořicí a medem
Příprava: 5 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Věděli jste, že kaše z krupičky, v zimních měsících ozdobená směsí oříšků a v létě oživená čerstvým ovocem, může být velmi zdravou a chutnou snídaní? Zkuste ji hned zítra a uvidíte, že dodá vašemu tělu energii na celé dopoledne.

Ingredience

  • půl šálku krupičky
  • dva a půl šálku mléka
  • půl šálku vody
  • půl lžičky skořice
  • dvě lžičky medu nebo javorového sirupu
  • dvě lžičky másla

Na dozdobení

  • oříšky
  • ovoce
  • čokoláda

Postup

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu, následně přidejte mléko, skořici a krupičku.
  2. Za stálého míchání vařte na mírném plamenu až do doby, než krupička začne houstnout.
  3. Přidejte máslo a vařte ještě několik málo minut, dokud kaše nezíská požadovanou konzistenci.
  4. Kaši nalijte do misky či hlubokého talíře a pokapejte trochou medu.
  5. Na závěr posypte dle chuti například směsí oříšků, čerstvým ovocem či kousky čokolády.
Kaše posypaná jahodami, kousky banánu a oříšky
zdroj: bigoven.com

Velmi oblíbeným typem snídaně jsou dnes také nejrůznější kaše z ovesných vloček. Načerpejte inspiraci z našich receptů na jejich sladké i slané varianty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.