Snídaňový zákusek

Snídaňový zákusek

Pokud jde o tento luxusní borůvkový koláč, pak věřte, že jeden kousek vám určitě nevystačí. Voní jako pudink, chutná po borůvkách a přitom je dokonale vydatný, že poslouží jako snídaně.

Ingredience:

  • 3 vejce velikosti L
  • 125 g krystalového cukru
  • 85 g rozpuštěného neslaného másla
  • 230 g sýru Ricotta
  • 230 g zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky jemné mořské soli
  • 1 a 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 260 g čerstvých borůvek (můžeme samozřejmě použít i mražené)

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a kulatou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Do velké mísy dáme vejce s cukrem a pomocí ručního šlehače důkladně našleháme do husté pěny, která bude mít světlejší barvu.
  • Přidáme máslo, Ricottu, zakysanou smetanu, vanilkovou esenci a znovu zamícháme.
  • Nakonec přisypeme mouku, sůl i kypřící prášek do pečiva a naposledy pečlivě promísíme.
  • Hotové těsto přelijeme do připravené formy a na povrch rozprostřeme propláchnuté okapané borůvky.
  • Pečeme zhruba 45 – 50 minut, pokud ovšem použijeme mražené borůvky, necháme v troubě až 65 minut.
  • Okraje musí být zlatohnědé, ale ne spálené. Vyjmeme z trouby a necháme odpočívat 30 minut ve formě.
  • Ještě teplé podáváme. Před servírováním poprášíme skořicí. Kdo chce, může ještě ozdobit moučkovým cukrem.
Borůvkový koláč s tvarohem a vůní pudinku.
Zdroj: https://www.kingarthurbaking.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.