Tradiční bulharská příloha v podobě tohoto salátu, je rychlá, dobrá a plná samých dobrých ingrediencí. Obsahuje jen čerstvou zeleninu a stále oblíbenější sýr Feta. Recept je bezlepkový a také vegetariánský.
Ingredience:
- 3 velká rajčata
- 1 polní okurka
- 1 zelená paprika
- 1 středně velká červená cibule
- 1/2 hrnku černých oliv
- 1 hrnek strouhaného sýru Feta
- 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
- sůl podle chuti
Postup:
- Rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na kostičky, okurku rozkrojíme na polovinu a poté na plátky, olivy na stejně velké kousky.
- Ve velké misce smícháme rajčata, okurku, zelenou papriku i červenou cibuli.
- Přelijeme extra panenským olivovým olejem a osolíme.
- Přihodíme nakrájené olivy a důkladně promícháme.
- Nakonec posypeme strouhaným sýrem Feta a můžeme ihned podávat.
- Kdo chce, může dát třeba na hodinku vychladit.