Šopák se sýrem Feta

Šopák se sýrem Feta
Příprava: 15 minut Počet porcí: 2

Tradiční bulharská příloha v podobě tohoto salátu, je rychlá, dobrá a plná samých dobrých ingrediencí. Obsahuje jen čerstvou zeleninu a stále oblíbenější sýr Feta. Recept je bezlepkový a také vegetariánský.

Ingredience:

  • 3 velká rajčata
  • 1 polní okurka
  • 1 zelená paprika
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1/2 hrnku černých oliv
  • 1 hrnek strouhaného sýru Feta
  • 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
  • sůl podle chuti

Postup:

  • Rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na kostičky, okurku rozkrojíme na polovinu a poté na plátky, olivy na stejně velké kousky.
  • Ve velké misce smícháme rajčata, okurku, zelenou papriku i červenou cibuli.
  • Přelijeme extra panenským olivovým olejem a osolíme.
  • Přihodíme nakrájené olivy a důkladně promícháme.
  • Nakonec posypeme strouhaným sýrem Feta a můžeme ihned podávat.
  • Kdo chce, může dát třeba na hodinku vychladit.
Skvělý šopský salát s červenou cibulí a sýrem Feta.
Zdroj: https://www.deliciousmeetshealthy.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.