Vynikající bulharský salát z čerstvých ingrediencí a sýru feta si zamilujete! Je to oblíbená pochoutka a můžete ho servírovat buď samotný třeba jako lehkou večeři nebo jako super chutnou přílohu.
Ingredience
- 1 dlouhá, tenká okurka
- 1/2 velké červené cibule
- 1/2 velké zelené papriky
- 2 velká, velmi zralá rajčata
- 1/2 šálku oliv Kalamata
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/4 šálku nasekané listové petrželky
- sůl
- pepř
- 1/2 šálku jemně rozdrobeného sýru feta
Postup
- Okurku oloupejte tak, abyste vytvořili pruhovaný vzor a poté ji nakrájejte na kolečka o velikosti asi 1,3 cm.
- Vhoďte je do střední mísy.
- Nakrájejte cibuli a papriku na cca 1,3 cm kostky a přidejte je do mísy.
- Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky a přidejte je do mísy spolu s olivami a petrželkou.
- Vyšlehejte olej a ocet a přidejte do směsi.
- Zeleninu míchejte, dokud nebude obalená zálivkou.
- Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
- Nyní vložte salát do servírovací mísy vhodné velikosti a posypejte fetou.
- Před podáváním nechte vychladnout.
Inspirujte se i našimi dalšími recepty na populární balkánský salát plný chutné zeleniny. Tentokrát v 7 různých variantách!