Šopský salát s fetou

Šopský salát s fetou
Příprava: 20 minut Počet porcí: 3

Vynikající bulharský salát z čerstvých ingrediencí a sýru feta si zamilujete! Je to oblíbená pochoutka a můžete ho servírovat buď samotný třeba jako lehkou večeři nebo jako super chutnou přílohu.

Ingredience

  • 1 dlouhá, tenká okurka
  • 1/2 velké červené cibule
  • 1/2 velké zelené papriky
  • 2 velká, velmi zralá rajčata
  • 1/2 šálku oliv Kalamata
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 šálku nasekané listové petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 šálku jemně rozdrobeného sýru feta

Postup

  1. Okurku oloupejte tak, abyste vytvořili pruhovaný vzor a poté ji nakrájejte na kolečka o velikosti asi 1,3 cm.
  2. Vhoďte je do střední mísy.
  3. Nakrájejte cibuli a papriku na cca 1,3 cm kostky a přidejte je do mísy.
  4. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky a přidejte je do mísy spolu s olivami a petrželkou.
  5. Vyšlehejte olej a ocet a přidejte do směsi.
  6. Zeleninu míchejte, dokud nebude obalená zálivkou.
  7. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
  8. Nyní vložte salát do servírovací mísy vhodné velikosti a posypejte fetou.
  9. Před podáváním nechte vychladnout.
Salát z čerstvé zeleniny a sýru feta servírovaný na talíři.
www.food52.com

Inspirujte se i našimi dalšími recepty na populární balkánský salát plný chutné zeleniny. Tentokrát v 7 různých variantách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.