Soté z kuřecího masa s rýží

Soté z kuřecího masa s rýží

Vyzkoušejte tento speciální recept na kuřecí soté s kořením z Maroka! A z Maroka rovnou do Mexika s těmito recepty na kuřecí tortilly.

Co budeme potřebovat

  • 200 g hnědé rýže
  • 2 lžičky papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 kuřecí prsa
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 malá cibule (nakrájená)
  • 2 stroužky nakrájeného česneku
  • 400 g konzervovaných nakrájených rajčat
  • 125 ml vody

Na špenát

  • 1 polévková lžíce olivový oleje
  • 400 g špenátu
  • 1/2 citronu

Postup

  • Připravte hnědou rýži podle návodu na obalu.
  • V malé misce smíchejte papriku, kmín, zázvor, kurkumu, skořici a pepř.
  • Kuře položte na talíř nebo koláč, potřete ho směsí koření.
  • Nechte kuře uležet v koření 1 hodinu.
  • Na střední pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kuře a opékejte 5 minut.
  • Snižte teplotu na středně nízkou, přidejte vodu, cibuli, rajčata a česnek.
  • Přikryjte a vařte 10 minut, poté kuře otočte a vařte dalších 30 minut, dokud není kuře propečené.
  • V hrnci nebo pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte špenát, po hrstech, ponechejte dostatek místa na promíchání.
  • Sundejte z plotny a na špenát vymačkejte citron.
  • Kuřecí soté podávejte se špenátem a rýží.
Hnědá rýže s kousky kuřecího a zeleninou.
Zdroj: greensnchocolate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.