Špagety aglio olio e peperoncino (s feferonkou)

Špagety aglio olio e peperoncino (s feferonkou)

Pro extra pálivost vyzkoušejte tento recept s feferonkou, nenechá vás na minutu chladnými!

Co budeme potřebovat

  1. Sůl
  2. 2 až 3 celé čerstvé feferonky (nebo malé sušené červené chilli papričky)
  3. 75 ml extra panenského olivového oleje
  4. Petrželku
  5. 450 g špaget

Postup

  1. V hrnci dáme vařit osolenou vodu
  2. Feferonky rozpůlíme a poté je nakrájíme na malé kousky
  3. Do velké pánve nalijeme olej a zahřejeme ho na střední teplotu
  4. Vhodíme česnek s feferonkami a restujeme
  5. Česnek musí zezlátnout a rozvonět se
  6. Přidáme petržel a vypneme teplotu na sporáku
  7. Mezitím si podle návodu uvaříme těstoviny
  8. Odebereme si asi 100 ml vody ze špaget a těstoviny scedíme
  9. Když olej vychladne, přidáme trochu vody z těstovin a pánev začneme na nízkou teplotu zahřívat
  10. Přidáme těstoviny a zvýšíme teplotu
  11. Vše důkladně mícháme a podle potřeby, pokud se nám těstoviny zdají příliš suché, přidáváme vodu z těstovin
  12. Osolíme, opepříme a podáváme
Extra pálivé italské těstoviny uvařené s olejem a pálivou chilli papričkou.
Zdroj: delallo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.