Pro extra pálivost vyzkoušejte tento recept s feferonkou, nenechá vás na minutu chladnými!
Co budeme potřebovat
- Sůl
- 2 až 3 celé čerstvé feferonky (nebo malé sušené červené chilli papričky)
- 75 ml extra panenského olivového oleje
- Petrželku
- 450 g špaget
Postup
- V hrnci dáme vařit osolenou vodu
- Feferonky rozpůlíme a poté je nakrájíme na malé kousky
- Do velké pánve nalijeme olej a zahřejeme ho na střední teplotu
- Vhodíme česnek s feferonkami a restujeme
- Česnek musí zezlátnout a rozvonět se
- Přidáme petržel a vypneme teplotu na sporáku
- Mezitím si podle návodu uvaříme těstoviny
- Odebereme si asi 100 ml vody ze špaget a těstoviny scedíme
- Když olej vychladne, přidáme trochu vody z těstovin a pánev začneme na nízkou teplotu zahřívat
- Přidáme těstoviny a zvýšíme teplotu
- Vše důkladně mícháme a podle potřeby, pokud se nám těstoviny zdají příliš suché, přidáváme vodu z těstovin
- Osolíme, opepříme a podáváme