Špagety Carbonara

Špagety Carbonara
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Tyto jednoduché těstoviny jsou hotové asi za 30 minut a vy tak rychle vykouzlíte perfektní večeři. Křupavá slanina a nejkrémovější omáčka Carbonara vás dostane!

Ingredience

  • 8 – 10 plátků slaniny, nakrájené na kousky
  • 8 a 1/2 šálku vody
  • 4 drcené stroužky česneku
  • 500 g špaget
  • 1 a 1/4 šálku jemně nastrouhaného parmezánu a další k podávání
  • 3 velká vejce
  • 1 velký vaječný žloutek
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku pepře
  • nasekanou čerstvou petrželku na ozdobu

Postup

  1. Přidejte slaninu a 1/2 šálku vody do velké nepřilnavé pánve a přiveďte k varu na vysokém plameni.
  2. Nechte dusit, dokud se voda neodpaří (asi 6 – 7 minut), poté snižte plamen a pokračujte ve vaření, dokud slanina nebude krásně hnědá a křupavá.
  3. Na misku dejte sítko s jemnými oky, poté do sítka nalijte slaninu a nechte odkapat asi lžičku tuku na pánev.
  4. Pánev zahřejte a orestujte na tuku ze slaniny česnek, dokud nebude voňavý a lehce zlatý (asi 30 sekund).
  5. Přendejte do středně velké mísy a přidejte polévkovou lžíci dalšího tuku ze slaniny, který mezitím odkapal ze sítka.
  6. Do směsi přidejte vejce, žloutek, parmazán a pepř, a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  7. Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu 8 šálků vody, přidejte špagety a sůl a vařte al dente.
  8. Zatímco se těstoviny vaří, vložte cedník do velké mísy.
  9. Hotové špagety sceďte a vodu z nich si schovejte.
  10. Ze slité vody si odměřte 1 šálek a zbývající vodu vylijte.
  11. Okamžitě vložte těstoviny do prázdné misky.
  12. Pomalu zašlehávejte 1/2 šálku vody z těstovin do vaječné směsi, poté směs pomalu nalijte na těstoviny a pořádně promíchejte.
  13. Přidejte slaninu a opět promíchejte.
  14. Podle potřeby dochuťte solí.
  15. Nechte těstoviny odpočívat a často je prohazujte, dokud omáčka mírně nezhoustne a nepokryje všechny těstoviny.
  16. Podle potřeby zřeďte zbývajícím 1/2 šálkem horké vody z těstovin.
  17. Špagety ihned podávejte přelité parmezánem a petrželkou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.