Tyto jednoduché těstoviny jsou hotové asi za 30 minut a vy tak rychle vykouzlíte perfektní večeři. Křupavá slanina a nejkrémovější omáčka Carbonara vás dostane!
Ingredience
- 8 – 10 plátků slaniny, nakrájené na kousky
- 8 a 1/2 šálku vody
- 4 drcené stroužky česneku
- 500 g špaget
- 1 a 1/4 šálku jemně nastrouhaného parmezánu a další k podávání
- 3 velká vejce
- 1 velký vaječný žloutek
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku pepře
- nasekanou čerstvou petrželku na ozdobu
Postup
- Přidejte slaninu a 1/2 šálku vody do velké nepřilnavé pánve a přiveďte k varu na vysokém plameni.
- Nechte dusit, dokud se voda neodpaří (asi 6 – 7 minut), poté snižte plamen a pokračujte ve vaření, dokud slanina nebude krásně hnědá a křupavá.
- Na misku dejte sítko s jemnými oky, poté do sítka nalijte slaninu a nechte odkapat asi lžičku tuku na pánev.
- Pánev zahřejte a orestujte na tuku ze slaniny česnek, dokud nebude voňavý a lehce zlatý (asi 30 sekund).
- Přendejte do středně velké mísy a přidejte polévkovou lžíci dalšího tuku ze slaniny, který mezitím odkapal ze sítka.
- Do směsi přidejte vejce, žloutek, parmazán a pepř, a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu 8 šálků vody, přidejte špagety a sůl a vařte al dente.
- Zatímco se těstoviny vaří, vložte cedník do velké mísy.
- Hotové špagety sceďte a vodu z nich si schovejte.
- Ze slité vody si odměřte 1 šálek a zbývající vodu vylijte.
- Okamžitě vložte těstoviny do prázdné misky.
- Pomalu zašlehávejte 1/2 šálku vody z těstovin do vaječné směsi, poté směs pomalu nalijte na těstoviny a pořádně promíchejte.
- Přidejte slaninu a opět promíchejte.
- Podle potřeby dochuťte solí.
- Nechte těstoviny odpočívat a často je prohazujte, dokud omáčka mírně nezhoustne a nepokryje všechny těstoviny.
- Podle potřeby zřeďte zbývajícím 1/2 šálkem horké vody z těstovin.
- Špagety ihned podávejte přelité parmezánem a petrželkou.