Italská kuchyně nikdy nepřestane překvapovat svou jednoduchostí, lehkostí a lahodností!
To samé platí o těchto receptech na špagety carbonara, které mají všechno z výše zmíněného.
Stačí vám pár základních ingrediencí a můžete uvařit naprosto perfektní sobotní oběd pro celou vaší rodinu.
Kdo neochutná, nepochopí … tak šup, šup do kuchyně!
Naše recepty
Jak připravit špagety carbonara
Jak poznat pravý parmazán?
Vlastně je to naprosto jednoduché. Pravý a originální parmazán nemůže být označen jinak než Parmigiano Reggiano. Proto jiné napodobeniny vám jeho chuť nemůžou ani v nejmenším nabídnout.
Nepochybně si na nich také pochutnáte, ale jak se říká, nebude to to pravé ořechové!
Obecně se ani nedoporučuje sáhnout po jeho strouhané podobě na pultovém prodeji. Jednak cena bývá velmi často přemrštěná a za druhé nikdy nevíte, jak dlouho tam již sýr „okorává“ a ani nelze zjistit jeho vyzrálost.
Cena za parmazán se liší díky stupni jeho zralosti. Ve specializovaných obchodech vám většinou nabídnou jeho ochutnávku, na základě které se rozhodnete pro stupeň vyzrálosti a následnou koupi.
Cenové rozmezí se podle stupně vyzrálosti pohybuje mezi 100 – 250 Kč za 200 – 300 g.
Když si parmazán přinesete domů, uchovávejte ho v ledničce, v plastovém obalu nebo v potravinářské fólii.
Nikdy sýr neskladujte jen tak bez obalu. Jeho schopností je absorbovat okolní pachy, což může vést k jeho chuťovému znehodnocení.
Kůrka pravého parmazánu je určena k normální konzumaci. Obsahuje sice trochu více soli, ale to ničemu nebrání.
Skvěle se totiž hodí k tradičním italským polévkám jako je minestrone, kterou si podle našeho receptu můžete připravit i vy u vás doma!