Špagety carbonara s kachním prsíčkem a sečuánským pepřem

Špagety carbonara s kachním prsíčkem a sečuánským pepřem
Příprava: 80 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Špagety carbonara jsou naprosto dokonalé, zvláště když se připravují tradičně. Někdy však můžeme mít náladu na jemnější verzi, kde se nepoužívá sádlo vepřové, ale kachní. Vyzkoušejte tento recept, kde jsou špagety carbonara doplněny kachními prsy se sečuánským pepřem.

INGREDIENCE

  • 1 kachní prso (cca 200-250 g)
  • 160 g špaget     
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • sečuánský pepř podle chuti
  • čerstvý mletý pepř dle chuti
  • 50 g strouhaného parmezánu + trochu k podávání
  • sůl

POSTUP

  • Sečuánský pepř opékejte na pánvi 1-2 minuty.
  • Prsa položte na prkénko kůží nahoru.
  • Ostrým nožem proveďte několik mělkých řezů na kůži s křížovým vzorem.
  • Otočte kachnu.
  • Odstřihněte veškerou přebytečnou kůži a ponechte si ji na později.
  • Kachní prsa z obou stran ochuťte solí a sečuánským pepřem.
  • Před pečením nechte 10 minut absorbovat.
  • Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
  • Položte prsa kůží dolů na rozpálenou litinovou pánev.
  • Přidejte také odřízlé kousky kůže.
  • Po dvou minutách případně stáhněte trochu plamen.
  • Počkejte dalších 5 až 6 minut, kůže by měla začít být křupavá a na pánvi by měla být hromada tuku.
  • Jakmile jste s kůží spokojeni a pánev je dost rozpálená, otočte prsa a rychle je opečte i z druhé strany.
  • Kachnu otočte zpět na stranu s kůží a přesuňte pánev do trouby.
  • Pečte 5 až 8 minut, nebo dokud teplota masa nedosáhne alespoň 55 °C.
  • Vytáhněte kachnu z trouby.
  • Nechte si přepálený tuk z pánve.
  • Kachnu a kousky kůže nechte odpočívat alespoň na 8 minut.
  • Uvařte špagety.
  • Na al dente je budete vařit asi o 1 minutu méně, než je uvedeno na obalu.
  • Vejce, žloutky a špetku sečuánského pepře přidejte do veliké mísy.
  • Promíchejte.
  • Přidejte parmazán a promíchejte.
  • Když jsou těstoviny téměř hotové, nakrájejte kachní prsa na tenké plátky.
  • Pár plátků si nechte stranou.
  • Zbytek plátků znovu svisle nakrájejte na malé tyčiny.
  • Křupavé kousky kůže nakrájejte najemno.
  • K vejcím přidejte všechen odložený vychladlý tuk.
  • Promíchejte.
  • Hotové těstoviny sceďte (nechte si trochu vody z vaření) a přidejte je k vaječné směsi.
  • Promíchejte.
  • Pokud se vám zdá omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin a promíchejte.
  • K těstovinám přidejte nakrájenou kachnu a rychle promíchejte.
  • Na talíř nandejte těstoviny, na které přidejte vaječnou směs.
  • Navrch naneste trochu křupavého tuku a pár plátků kachny.
  • Dochuťte sečuánským a černým pepřem a strouhaným parmazánem.
Špagety s kachním masem na talíři, posypané sýrem.
www.obsessedcook.com

Užijte si i našich dalších 5 skvělých receptů na kachní prsíčka. Šťavnatá a hotová za minutku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.