Špagety carbonara s kachnou

Špagety carbonara s kachnou

V tomto receptu hlavní roli hrají vejce, kachní maso, sýr, bílý lanýž a špagety … co se dá s těmito ingrediencemi dělat? Neobvyklá, luxusní a slavnostní variace na tradiční italský těstovinový pokrm.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g kachních prsou s kůží
  2. Sůl
  3. Čerstvě mletý černý pepř
  4. 4 žloutky
  5. 250 g špaget
  6. Strouhaný sýr pecorino (nebo parmazán)
  7. Bílý lanýž (nepovinné)

Postup

  1. Kůži kachních prsou nařízneme mřížkovým vzorem
  2. Důkladně osolíme a opepříme
  3. Koření do masa vpracujeme rukama
  4. Rozpálíme si nepřilnavou pánev na vysokou teplotu
  5. Když je horká, vložíme na ní kachní prsa kůží dolů.
  6. Pánev zakryjeme pokličkou
  7. Maso vaříme asi 8 minut, dokud není kůže křupavá a dozlatova opečená
  8. Poté poklici sundáme a prsa otočíme
  9. Pokračujeme ve vaření dalších 5 minut z druhé strany
  10. Kachnu z pánve vyndáme a dáme jí stranou
  11. Odebereme si lžíci nebo dvě kachního tuku
  12. Těstoviny si uvaříme ve vroucí osolené vodě
  13. Odebereme si naběračku těstovinové vody a těstoviny scedíme
  14. V míse si rozšleháme žloutky a kachní prsa nakrájíme na kostičky
  15. Velkou pánev si zahřejeme na střední teplotu
  16. Vhodíme do ní špagety, žloutky a kachní prsa, v případě potřeby přidáme několik lžic vařící vody, aby se vše promíchalo
  17. Když jsou žloutky pokryty hedvábnou a hladkou žlutou smetanovou omáčkou, špagety stáhneme z plotny
  18. Vydatně je posypeme strouhaným sýrem pecorino a velkým množstvím mletého černého pepře
  19. Pokud používáte lanýž, na tenké plátky ho na carbonara těstoviny nastrouhejte

V tomto receptu na špagety carbonara hraje zásadní roli kvalitní nepřilnavá pánev, jinak totiž kachní prso bude vysušené a celý pokrm ztratí na své kvalitě, na které si zakládáme. Proto je potřeba zvážit, zda-li je vaše pánvička stejně kvalitní jako tyto recenzované nerezové pánve, které s trochou nadsázky budou vařit za vás! A rovnou se můžete pustit do dalších receptů s kachním masem!

Recept na výborné italské těstoviny s kachním masem.
Zdroj: ourmodernkitchen.com

Zbylo vám ze sobotního oběda více upečeného kuřecího masa než jste schopni sníst? A sousloví plýtvání potravinami vám zvedá žluč? Použijte ho do těchto nejlepších pomazánek z kuřecího masa, které jsou lahodné, snadné a rychlé. Uvidíte, že zbylé maso zmizí jedna, dvě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.