Naučte se, jak připravit vynikající špagety s kvalitní italskou šunkou a domácími vejci. Tento těstovinový pokrm je oblíbenou italskou pochoutkou, kterou si díky našemu receptu můžete vychutnat doma i vy. Proč ale zůstávat u jednoho receptu s vejci když již existuje široká a rozmanitá škála?
Připravte si rychlou svačinku z těchto receptů na rychlou svačinku z vajec a italské těstoviny s krémovou vaječnou omáčkou si nechte jako odměnu na večer po dlouhém pracovním dni!
Co budeme potřebovat
- 100 g pancetty
- 50 g sýra pecorino
- 50 g parmazánu
- 3 vejce
- 350 g špaget
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- sůl
- mletý černý pepř
Postup
- Dáme si vařit velký hrnec s vodou.
- Pancettu si nakrájíme na drobné kostičky.
- Oba sýry si najemno nastrouháme a smícháme dohromady.
- Ve střední misce rozklepneme 3 vejce a okořeníme je trochou čerstvě namletého černého pepře.
- Vše odložíme stranou.
- Do vroucí vody přidáme lžičku soli.
- Poté ihned přidáme 350 g špaget.
- Když se voda vrátí k varu, hrnec zakryjeme a těstoviny vaříme zakryté asi 10 minut, nebo dokud nejsou ideální skus.
- Stroužky česneku si čepelí nože rozmáčkneme.
- Zatímco se špagety vaří, na pánvi si orestujeme pancettu s česnekem.
- Do velké pánve dáme 50 g másla, a jakmile se máslo rozpustí, přidáme pancettu a rozdrcený česnek.
- Za častého míchání necháme ingredience na střední teplotu vařit asi 5 minut, dokud pancetta nezezlátne a nebude křupavá.
- Chuť česneku se již uvolnila, takže jej můžeme vyndat a vyhodit.
- Teplotu pod pancettou udržujeme na nízký stupeň.
- Když jsou těstoviny hotové, vyndáme je z vody pomocí kleští na těstoviny a vložíme je do pánve s pancettou.
- Je v pořádku, že do pánve také kape trocha vody (to potřebujeme) a vodu z těstovin ještě nevyléváme.
- Většinu sýra smícháme s vejci a malou hrst si necháme na závěrečné posypání.
- Sundáme pánev se špagetami a pancettou z plotny.
- Nyní rychle do pánve vlijeme vejce a sýr.
- Pomocí kleští špagety promícháme s vaječnou směsí, která tak zhoustne a vše obalí.
- Přidáme znovu trochu vody z těstovin, aby těstoviny zůstaly šťavnaté a nikoliv vysušené.
- V případě potřeby dochutíme trochou soli.
- Ihned podáváme s trochou zbylého sýra a drceným černým pepřem.
Dýně se v posledních letech stala hitem a surovinou číslo jedna v českých kuchyních! její oblíbenost každým rokem stoupá, což svědčí i o množství receptů, ve kterých se objevuje. Připojte se do tohoto davového šílenství a připravte z ní například krémovou dýňovou polévku v chladných zimních dnech nebo rychlovku v podobě dýňové pomazánky s domácím pečivem, stejně tak si můžete pochutnat na sladkých receptech z dýně.