Špagety di pomodoro s lososem

Špagety di pomodoro s lososem
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Citron a rajče z něj dělají lehké a svěží jídlo. Trocha dijonské hořčice je taková tajně netajná ingredience, která celou chuť této tomatové omáčky ještě více vyšperkuje.

Co budeme potřebovat

  1. 120 g špaget
  2. 250 g lososa
  3. ¼ lžičky italského koření
  4. sůl
  5. pepř
  6. lžíce olivového oleje
  7. lžíce másla
  8. 50 g parmazánu (nastrouhaného)
  9. 2 keříková rajčata (nadrobno nakrájená)
  10. 75 ml smetany ke šlehání
  11. lžíce citronové šťávy
  12. kůra z ½ citronu
  13. lžička dijonské hořčice
  14. petrželka

Postup

  1. Ve velkém hrnci si dáme vařit vodu.
  2. Když se voda vaří, tak jí osolíme a vhodíme špagety.
  3. Ty vaříme podle návodu na obalu, aby byly dobré na skus.
  4. Na pánvi na střední teplotu si rozehřejeme olej s máslem.
  5. Poté přidáme lososa.
  6. Toho z každé strany opékáme 3 minuty.
  7. Když je losos hotový, tak ho z pánve sundáme a dáme stranou.
  8. Do stejné pánve přidáme nakrájená rajčata, smetanu, šťávu z citronu a kůru, česnek a hořčici.
  9. Směs vaříme asi 2 minuty, dokud není hladká.
  10. Lososa vložíme zpět do pánve a lžící ho nalámeme na menší kousky.
  11. Snížíme teplotu a pánev přiklopíme.
  12. Takto vaříme další 4-5 minut, dokud losos není propečený.
  13. Jakmile jsou těstoviny hotové přidáme je k omáčce a lososu a promícháme, aby se v omáčce obalily.
  14. Těstoviny podáváme posypané parmazánem.
Chutné těstoviny v rajčatovém protlaku s opečeným lososem.
Zdroj: bonappetit.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.