Citron a rajče z něj dělají lehké a svěží jídlo. Trocha dijonské hořčice je taková tajně netajná ingredience, která celou chuť této tomatové omáčky ještě více vyšperkuje.
Co budeme potřebovat
- 120 g špaget
- 250 g lososa
- ¼ lžičky italského koření
- sůl
- pepř
- lžíce olivového oleje
- lžíce másla
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- 2 keříková rajčata (nadrobno nakrájená)
- 75 ml smetany ke šlehání
- lžíce citronové šťávy
- kůra z ½ citronu
- lžička dijonské hořčice
- petrželka
Postup
- Ve velkém hrnci si dáme vařit vodu.
- Když se voda vaří, tak jí osolíme a vhodíme špagety.
- Ty vaříme podle návodu na obalu, aby byly dobré na skus.
- Na pánvi na střední teplotu si rozehřejeme olej s máslem.
- Poté přidáme lososa.
- Toho z každé strany opékáme 3 minuty.
- Když je losos hotový, tak ho z pánve sundáme a dáme stranou.
- Do stejné pánve přidáme nakrájená rajčata, smetanu, šťávu z citronu a kůru, česnek a hořčici.
- Směs vaříme asi 2 minuty, dokud není hladká.
- Lososa vložíme zpět do pánve a lžící ho nalámeme na menší kousky.
- Snížíme teplotu a pánev přiklopíme.
- Takto vaříme další 4-5 minut, dokud losos není propečený.
- Jakmile jsou těstoviny hotové přidáme je k omáčce a lososu a promícháme, aby se v omáčce obalily.
- Těstoviny podáváme posypané parmazánem.