Jen hrstka ingrediencí vytváří fantastické každodenní jídlo z těstovin, které vás nikdy a za žádných okolností nezklame. Toto jídlo si oblíbí malí i velcí bez rozdílu věku!
Co budeme potřebovat
- 3 velké vaječné žloutky
- 40 g parmazánu a navíc k podávání
- 150 g anglické slaniny
- 200 g špaget
- Stroužek česneku
- Extra panenský olivový olej
Postup
- Žloutky dáme do mísy, nastrouháme najemno parmezán, opepříme, poté dobře promícháme vidličkou a dáme stranou
- Z anglické slaniny odřízneme tvrdé okraje a dáme stranou, poté maso nakrájíme
- Špagety uvaříme ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou, tak aby byly al dente
- Ořezky z anglické slaniny použijeme na vymazání dna pánve (dodá to fantastickou chuť, nebo místo toho použijeme 1 lžíci oleje)
- Poté teplotu pod pánví zapneme na středně vysokou
- Česnek oloupeme a rozdrtíme nožem
- Přidáme ho do pánve a necháme ho 1 minutu ochutit tuk v pánvi
- Vmícháme nakrájenou slaninu a vaříme 4 minuty, nebo dokud není zlatavá a vypražená
- Česnek vyndáme a vyhodíme ho z pánve
- Poté scedíme špagety a s trochou vody z vaření je přidáme do pánve ke slanině
- Pořádně promícháme, aby opravdu vstřebaly všechnu tu chuť
- Poté pánev sundáme z plotny
- Přidáme lžíci až dvě lžíce vody z těstovin a dobře promícháme
- Dochutíme pepřem a poté zalijeme vaječnou směsí
- Dobře promícháme a přidáme další vodu z těstovin, dokud směs nebude krémová a lesklá
- Uhlířské špagety podáváme se strouhaným parmezánem a extra pepřem
Jestli jste stejní milovníci těstovin jako já, potom se podívejte na další tipy na ty nejlepší těstovinové pokrmy, omáčky k těstovinám a saláty, které kdy ochutnáte.
Pro milovníky lasagní doporučujeme vyzkoušet všechny tyto recepty na fantastickou zapečenou dobrotu s mletým masem a nejen s ním.
Na klasickou červenou omáčku s těstovinami se podívejte a inspirujte v těchto receptech na špagety pomdoro! Je z čeho opravdu vybírat!
Pro něco lehčího vám doporučuji zabrousit na saláty s těstovinami a tuňákem!