Špagety po uhlířsku s anglickou slaninou

Špagety po uhlířsku s anglickou slaninou

Jen hrstka ingrediencí vytváří fantastické každodenní jídlo z těstovin, které vás nikdy a za žádných okolností nezklame. Toto jídlo si oblíbí malí i velcí bez rozdílu věku!

Co budeme potřebovat

  1. 3 velké vaječné žloutky
  2. 40 g parmazánu a navíc k podávání
  3. 150 g anglické slaniny
  4. 200 g špaget
  5. Stroužek česneku
  6. Extra panenský olivový olej

Postup

  1. Žloutky dáme do mísy, nastrouháme najemno parmezán, opepříme, poté dobře promícháme vidličkou a dáme stranou
  2. Z anglické slaniny odřízneme tvrdé okraje a dáme stranou, poté maso nakrájíme
  3. Špagety uvaříme ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou, tak aby byly al dente
  4. Ořezky z anglické slaniny použijeme na vymazání dna pánve (dodá to fantastickou chuť, nebo místo toho použijeme 1 lžíci oleje)
  5. Poté teplotu pod pánví zapneme na středně vysokou
  6. Česnek oloupeme a rozdrtíme nožem
  7. Přidáme ho do pánve a necháme ho 1 minutu ochutit tuk v pánvi
  8. Vmícháme nakrájenou slaninu a vaříme 4 minuty, nebo dokud není zlatavá a vypražená
  9. Česnek vyndáme a vyhodíme ho z pánve
  10. Poté scedíme špagety a s trochou vody z vaření je přidáme do pánve ke slanině
  11. Pořádně promícháme, aby opravdu vstřebaly všechnu tu chuť
  12. Poté pánev sundáme z plotny
  13. Přidáme lžíci až dvě lžíce vody z těstovin a dobře promícháme
  14. Dochutíme pepřem a poté zalijeme vaječnou směsí
  15. Dobře promícháme a přidáme další vodu z těstovin, dokud směs nebude krémová a lesklá
  16. Uhlířské špagety podáváme se strouhaným parmezánem a extra pepřem

Jestli jste stejní milovníci těstovin jako já, potom se podívejte na další tipy na ty nejlepší těstovinové pokrmy, omáčky k těstovinám a saláty, které kdy ochutnáte.
Pro milovníky lasagní doporučujeme vyzkoušet všechny tyto recepty na fantastickou zapečenou dobrotu s mletým masem a nejen s ním.
Na klasickou červenou omáčku s těstovinami se podívejte a inspirujte v těchto receptech na špagety pomdoro! Je z čeho opravdu vybírat!
Pro něco lehčího vám doporučuji zabrousit na saláty s těstovinami a tuňákem!

Lahodné a krémové těstoviny s opečenou slaninou a vaječnou omáčkou.
Zdroj: foodundco.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.