Špagety pomodoro s mozzarellou

Špagety pomodoro s mozzarellou
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Špagety s rajčatovou omáčkou – klasické italské jídlo, které je rychlé na přípravu a vždy výborné. Každá rodina ho miluje a je naprosto jasné proč.

Co budeme potřebovat

  1. 4 lžíce olivového oleje
  2. 3 stroužky česneku (nadrobno nakrájený)
  3. 230 g cherry rajčat (bez semínek a nakrájených)
  4. 400 g drcených rajčat (z plechovky)
  5. 500 g rajčatového pyré
  6. 12 lístků bazalky
  7. 500 g špaget
  8. 200 g mozzarelly
  9. špetka soli

Postup

  1. Ve velkém hrnci si začneme vařit vodu, kterou osolíme.
  2. Na mírnou teplotu na velké pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje.
  3. Přidáme nakrájený česnek.
  4. Ten vaříme 1-2 minuty, dokud se nerozvoní.
  5. Přidáme čerstvá rajčata a vaříme 2 minuty, dokud nezměknou.
  6. Přidáme konzervovaná rajčata a protlak.
  7. Zamícháme a přidáme ½ bazalky.
  8. Za stálého míchání omáčku přivedeme k varu.
  9. Dochutíme solí a pepřem.
  10. Snížíme teplotu a dalších 10 minut pokračujeme ve vaření, dokud vše nebude měkké.
  11. Když se omáčka vaří, uvaříme podle návodu špagety.
  12. Když jsou těstoviny na skus uvařené, tak je scedíme.
  13. Poté je vhodíme k omáčce a vše dobře promícháme, aby se špagety omáčkou obalily.
  14. Těstoviny servírujeme v miskách s natrhanými kousky mozzarelly, kapkou olivového oleje a špetkou nasekané bazalky.
Krémové špagety s rajčatovou omáčkou a krémovou mozzarellou.
Zdroj: foodiesofsa.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.