Špagety s rajčatovou omáčkou – klasické italské jídlo, které je rychlé na přípravu a vždy výborné. Každá rodina ho miluje a je naprosto jasné proč.
Co budeme potřebovat
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku (nadrobno nakrájený)
- 230 g cherry rajčat (bez semínek a nakrájených)
- 400 g drcených rajčat (z plechovky)
- 500 g rajčatového pyré
- 12 lístků bazalky
- 500 g špaget
- 200 g mozzarelly
- špetka soli
Postup
- Ve velkém hrnci si začneme vařit vodu, kterou osolíme.
- Na mírnou teplotu na velké pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje.
- Přidáme nakrájený česnek.
- Ten vaříme 1-2 minuty, dokud se nerozvoní.
- Přidáme čerstvá rajčata a vaříme 2 minuty, dokud nezměknou.
- Přidáme konzervovaná rajčata a protlak.
- Zamícháme a přidáme ½ bazalky.
- Za stálého míchání omáčku přivedeme k varu.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Snížíme teplotu a dalších 10 minut pokračujeme ve vaření, dokud vše nebude měkké.
- Když se omáčka vaří, uvaříme podle návodu špagety.
- Když jsou těstoviny na skus uvařené, tak je scedíme.
- Poté je vhodíme k omáčce a vše dobře promícháme, aby se špagety omáčkou obalily.
- Těstoviny servírujeme v miskách s natrhanými kousky mozzarelly, kapkou olivového oleje a špetkou nasekané bazalky.