Špagety s česnekem a olivovým olejem

Špagety s česnekem a olivovým olejem

Tyto luxusní voňavé špagety patří mezi klasický italský pokrm, na který potřebujete pouhých pár levných ingrediencí, je jednoduchý na přípravu a máte ho hotový za 10 minut. Perfektní recept na rychlý oběd bez masa!

Ingredience

  • 450 g špaget nebo jiných dlouhých těstovin
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • 4-5 stroužků česneku, nakrájených najemno
  • 1 lžička sušených chilli vloček nebo podle chuti (nebo 3 čerstvé chilli papričky)
  • 1/4 šálku čerstvé petrželky, hrubě nasekané
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu plus další na servírování
  • sůl, podle chuti

Postup

  1. Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou a přidejte špagety.
  2. Vařte do al dente.
  3. Zatímco se špagety vaří, připravte si omáčku.
  4. Pokud nepoužijete sušené chilli vločky, odstraňte z čerstvých chilli papriček semínka a nasekejte nadrobno.
  5. Oloupejte a nadrobno nakrájejte stroužky česneku.
  6. Na pánvi jemně rozehřejte olivový olej.
  7. Přidejte česnek a chilli a restujte několik minut doměkka, nebo dokud česnek nezíská světle zlatou barvu, ale pozor, aby se nepřipálil.
  8. Vmíchejte nasekanou petrželku.
  9. Špagety sceďte „al dente“ a nechte si 1/2 šálku vody z vaření stranou.
  10. Přidejte špagety na pánev, dobře promíchejte, aby se obalily olejem, přidejte trochu škrobové vody z vaření, aby byly těstoviny vlhké a šťavnaté.
  11. Vařte na středním plameni 30 sekund, několikrát promíchejte.
  12. Posypte špagety nasekanou petrželkou a strouhaným parmazánem..
  13. Užijte si to!
Špagety posypané sýrem a petrželkou servírované v hlubokém talíři s vidličkou.
www.theclevermeal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.