Vyzkoušejte tento snadný pokrm z jednoho hrnce, který se vaří pouhých 10 minut! Těstoviny absorbují všechnu vodu a zároveň uvolňují škroby, díky čemuž se vytvoří super krémová, chutná omáčka.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 g žampionů, nakrájených na plátky
- 2 cukety, nakrájené na půlměsíce
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 500 g nevařených celozrnných špaget
- 4 šálky vody
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/3 šálku nastrouhaného parmazánu
- 1/4 šálku čerstvé petrželky, nasekané
Postup
- Do velké pánve na středním plameni přidejte olivový olej.
- Po zahřátí přidejte žampiony, cuketu, česnek a tymián.
- Restujte za častého míchání asi 5 minut.
- Přidejte špagety a vodu, sůl a pepř.
- Přiveďte k varu a vařte 10 minut, nebo dokud se voda nevstřebá a těstoviny nezměknou.
- Vmíchejte parmazán a posypte petrželkou.
- Servírujte.
Inspirujte se i našimi recepty na španělskou paellu aneb blýskněte se klasikou španělské kuchyně!