Italské těstoviny trochu jinak. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na těstoviny s hlívou ústřičnou a jistě si pochutnáte.
Ingredience
- 500g špaget
- 2 hrnky nakrájené hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 400g nakrájených a oloupaných rajčat
- 1dc červeného vína
- Špetka chilli prášku (volitelně)
- 4-5 stroužků česneku
- Čerstvá bazalka
- Sůl, pepř
- 1-2 lžíce olivového oleje
Postup
- Hlívu nakrájejte, cibuli nasekejte najemno a rajčata opláchněte a oloupejte.
- Špagety uvařte podle pokynů na balení, opláchněte a odložte stranou.
- Na pánvi zahřejte olivový olej. Orestujte nasekanou cibulku s česnekem dozlatova.
- Poté přidejte nasekanou hlívu, zalijte vínem a restujte dokud houby nezměknou.
- Přidejte nakrájená a oloupaná rajčata, bazalku, chilli, sůl a pepř.
- Vařte další 2-3 minuty.
- Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a podávejte s lístky čerstvé bazalky.

Pro milovníky hub zde máme další recepty na zapékané houby v 7 variantách.