Špagety s krevetami a bílým vínem

Špagety s krevetami a bílým vínem

Šťavnaté krevety promění toto snadné jídlo ze špaget na jídlo, které můžete připravit za méně než 30 minut pro jakoukoliv společenskou akci. Potřebujete si připravit další rychlé a chutné jídlo? Zkuste naše rychlovky k obědu.

Co budeme potřebovat

  • 200 g špaget
  • 25 g másla
  • 200 g syrových loupaných krevet
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml bílého vína
  • vymačkejte citronovou šťávu
  • malá hrst plocholisté petrželky (nasekané nahrubo)

Postup

  • Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  • Mezitím rozehřejte na pánvi malý kousek másla.
  • Když začne prskat, přidejte krevety a opékejte 1 minutu, dokud nezačnou měnit barvu.
  • Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu, zalijte vínem a přiveďte k varu.
  • Vmíchejte zbytek másla, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a poté vmíchejte nasekanou petrželku.
  • Když jsou těstoviny uvařené, sceďte a promíchejte s krevetami.
  • Těstoviny rozdělte do 2 misek, přelijte přebytečnou omáčkou a ihned podávejte.
Nejlepší omáčka z bílého vína obalující špagety a krevety.
Zdroj: pinchofyum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.