Tento pokrm je hotový za pouhých 15 minut. Doplněný křupavými krevetami, rajčaty a česnekem a vše upravené na másle! Prostě rychlá a snadná týdenní nebo víkendová večeře. Vyzkoušejte i další lahodné recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou.
Co budeme potřebovat
- 300 g špaget
- 1 žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 lžíce másla (nebo olivového oleje)
- 6 stroužků česneku (nasekaných)
- 500 g syrových krevet
- 2 lžičky sušené bazalky
- 1 lžička soli
- 400 g pasírovaných rajčat nebo marinara omáčky
- 1 lžička bujónu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička mletého černého pepře
- špetka krystalového cukru
- 160 ml mléka (nebo husté smetany)
- strouhaný parmazán
- extra čerstvá nasekaná petrželka
Postup
- Těstoviny uvaříme al dente podle návodu na obalu.
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo na střední teplotu.
- Přidejte cibuli a smažte, dokud nebude průhledná.
- Vmíchejte česnek a smažte, dokud nebude voňavý (asi 30 sekund), poté přidejte krevety s bazalkou a 1/2 lžičky soli.
- Krevety smažte asi 2 minuty.
- Rychle přidejte omáčku, bujón, petržel, cukr a zbývající sůl.
- Před přidáním mléka (nebo smetany) nechte omáčku ještě minutu prohřát.
- Pokračujte ve vaření další minutu, nebo dokud nejsou krevety propečené.
- Jakmile jsou těstoviny uvařené a scezené, promíchejte je smetanovou rajčatovou omáčkou, dokud se nespojí.
Aby se vám česnek nepřipaloval a nepřichytával ke dnu vaší pánve, je třeba mít kvalitní nádobí. Proto se podívejte na naší recenzi ocelových pánví, které dalšímu přichytávání zamezí.