Špagety s krevetami a rajčatovou omáčkou

Špagety s krevetami a rajčatovou omáčkou

Tento pokrm je hotový za pouhých 15 minut. Doplněný křupavými krevetami, rajčaty a česnekem a vše upravené na másle! Prostě rychlá a snadná týdenní nebo víkendová večeře. Vyzkoušejte i další lahodné recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou.

Co budeme potřebovat

  • 300 g špaget
  • 1 žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
  • 2 lžíce másla (nebo olivového oleje)
  • 6 stroužků česneku (nasekaných)
  • 500 g syrových krevet
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžička soli
  • 400 g pasírovaných rajčat nebo marinara omáčky
  • 1 lžička bujónu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • špetka krystalového cukru
  • 160 ml mléka (nebo husté smetany)
  • strouhaný parmazán
  • extra čerstvá nasekaná petrželka

Postup

  • Těstoviny uvaříme al dente podle návodu na obalu.
  • Ve velké pánvi rozehřejte máslo na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a smažte, dokud nebude průhledná.
  • Vmíchejte česnek a smažte, dokud nebude voňavý (asi 30 sekund), poté přidejte krevety s bazalkou a 1/2 lžičky soli.
  • Krevety smažte asi 2 minuty.
  • Rychle přidejte omáčku, bujón, petržel, cukr a zbývající sůl.
  • Před přidáním mléka (nebo smetany) nechte omáčku ještě minutu prohřát.
  • Pokračujte ve vaření další minutu, nebo dokud nejsou krevety propečené.
  • Jakmile jsou těstoviny uvařené a scezené, promíchejte je smetanovou rajčatovou omáčkou, dokud se nespojí.
Servírovací talíř se špagetami obalenými v rajčatové omáčce s opečenými krevetami.
Zdroj: marionskitchen.com

Aby se vám česnek nepřipaloval a nepřichytával ke dnu vaší pánve, je třeba mít kvalitní nádobí. Proto se podívejte na naší recenzi ocelových pánví, které dalšímu přichytávání zamezí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.