Tento recept s omáčkou z červeného vína a žampionů svou chutí připomíná sladkou marmeládu, která se vám přímo rozplyne na jazyku. Je to velmi snadný nápad na rychlou večeři, který vyžaduje pouze osm základních surovin a vaše oblíbené těstoviny!
Co budeme potřebovat
- 500 gramů mletého hovězího masa
- 300 gramů hub (nakrájených na plátky)
- cibule (nadrobno nakrájená)
- červená paprika
- 2-3 stroužky česneku (prolisovaný)
- lžíce sušených italských bylinek
- 60 ml červeného vína (libovolného)
- 600 ml drcených rajčat
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 500 g špaget
Postup
- Nakrájíme si houby, červenou papriku a cibuli.
- Česnek oloupeme a prolisujeme, popřípadě nakrájíme na velmi drobné kousky.
- Na sporáku si rozpálíme velkou pánev a přidáme 2 lžíce olivového oleje.
- Vhodíme cibuli a červenou papriku.
- Vaříme 2-3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme mleté maso, česnek a bylinkovou směs.
- Pokračujeme ve vaření další 2-3 minuty, dokud mleté maso nezhnědne.
- Nakonec přidáme nakrájené houby a znovu vaříme 2-3 minuty, dokud houby nezměknou.
- Jakmile je vše téměř uvařené, směs v pánvi zalijeme červeným vínem a necháme 1-2 minuty probublávat na vysokou teplotu.
- Poté vlijeme drcená rajčata a vše důkladně promícháme.
- Snížíme teplotu, aby se omáčka jen mírně vařila.
- Takto necháme omáčku 10–15 minut, za občasného míchání vařit.
- Omáčka trochu zhoustne – pokud bude příliš hustá, přidáme trochu vody.
- Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Zatímco se omáčka vaří, uvaříme si těstoviny.
- Těstoviny dáme vařit do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je podle návodu, dokud nejsou dobré na skus.
- Špagety scedíme a vmícháme je do hotové omáčky.
- Ihned servírujeme.