Špagety s milánskou omáčkou z červeného vína

Špagety s milánskou omáčkou z červeného vína
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 5

Tento recept s omáčkou z červeného vína a žampionů svou chutí připomíná sladkou marmeládu, která se vám přímo rozplyne na jazyku. Je to velmi snadný nápad na rychlou večeři, který vyžaduje pouze osm základních surovin a vaše oblíbené těstoviny!

Co budeme potřebovat

  1. 500 gramů mletého hovězího masa
  2. 300 gramů hub (nakrájených na plátky)
  3. cibule (nadrobno nakrájená)
  4. červená paprika
  5. 2-3 stroužky česneku (prolisovaný)
  6. lžíce sušených italských bylinek
  7. 60 ml červeného vína (libovolného)
  8. 600 ml drcených rajčat
  9. olivový olej
  10. sůl
  11. pepř
  12. 500 g špaget

Postup

  1. Nakrájíme si houby, červenou papriku a cibuli.
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme, popřípadě nakrájíme na velmi drobné kousky.
  3. Na sporáku si rozpálíme velkou pánev a přidáme 2 lžíce olivového oleje.
  4. Vhodíme cibuli a červenou papriku.
  5. Vaříme 2-3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  6. Přidáme mleté maso, česnek a bylinkovou směs.
  7. Pokračujeme ve vaření další 2-3 minuty, dokud mleté maso nezhnědne.
  8. Nakonec přidáme nakrájené houby a znovu vaříme 2-3 minuty, dokud houby nezměknou.
  9. Jakmile je vše téměř uvařené, směs v pánvi zalijeme červeným vínem a necháme 1-2 minuty probublávat na vysokou teplotu.
  10. Poté vlijeme drcená rajčata a vše důkladně promícháme.
  11. Snížíme teplotu, aby se omáčka jen mírně vařila.
  12. Takto necháme omáčku 10–15 minut, za občasného míchání vařit.
  13. Omáčka trochu zhoustne – pokud bude příliš hustá, přidáme trochu vody.
  14. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  15. Zatímco se omáčka vaří, uvaříme si těstoviny.
  16. Těstoviny dáme vařit do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je podle návodu, dokud nejsou dobré na skus.
  17. Špagety scedíme a vmícháme je do hotové omáčky.
  18. Ihned servírujeme.
Lahodné špagety s rajčatovou omáčkou s omáčkou z červeného vína.
Zdroj: jamieoliver.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.