Špagety s olivovým olejem a česnekem

Špagety s olivovým olejem a česnekem
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Tento snadný recept na špagety se stane vaší oblíbenou večeří, zejména pokud zrovna nemáte čas vyvářet. V Itálii se tomuto pokrmu říká aglio e olio, což v překladu znamená těstoviny s olivovým olejem a česnekem.

INGREDIENCE

  • 56 g špaget
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 2–3 lžíce strouhaného parmazánu
  • čerstvě mletý černý pepř

POSTUP

  • Přiveďte vodu ve velkém hrnci k varu.
  • Přidejte špagety a vařte do al dente.
  • Zatímco se špagety vaří, rozehřejte olivový olej na středně mírném plameni.
  • Přidejte česnek a nechte ho restovat do změknutí a dozlatova (možná budete muset snížit plamen, aby nezhnědl příliš rychle).
  • Jakmile jsou špagety uvařené, sceďte je a ponechte si asi 1 polévkovou lžíci škrobové těstovinové vody.
  • Přidejte špagety do pánve s olejem a česnekem.
  • Prohazujte špagety, dokud nebudou obaleny olivovým olejem a česnekem.
  • Pokud jsou špagety příliš suché, přidejte trochu vody, která vám zůstala z vaření špaget.
  • Přidejte petrželku a nastrouhaný sýr, promíchejte a podávejte.
Těstoviny servírované na černém talíři s vidličkou.
www.girlgonegourmet.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.