Tento snadný recept na špagety se stane vaší oblíbenou večeří, zejména pokud zrovna nemáte čas vyvářet. V Itálii se tomuto pokrmu říká aglio e olio, což v překladu znamená těstoviny s olivovým olejem a česnekem.
INGREDIENCE
- 56 g špaget
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velký stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 2–3 lžíce strouhaného parmazánu
- čerstvě mletý černý pepř
POSTUP
- Přiveďte vodu ve velkém hrnci k varu.
- Přidejte špagety a vařte do al dente.
- Zatímco se špagety vaří, rozehřejte olivový olej na středně mírném plameni.
- Přidejte česnek a nechte ho restovat do změknutí a dozlatova (možná budete muset snížit plamen, aby nezhnědl příliš rychle).
- Jakmile jsou špagety uvařené, sceďte je a ponechte si asi 1 polévkovou lžíci škrobové těstovinové vody.
- Přidejte špagety do pánve s olejem a česnekem.
- Prohazujte špagety, dokud nebudou obaleny olivovým olejem a česnekem.
- Pokud jsou špagety příliš suché, přidejte trochu vody, která vám zůstala z vaření špaget.
- Přidejte petrželku a nastrouhaný sýr, promíchejte a podávejte.
Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání?