Není asi jiné jídlo, které byste si vybavili jako první když se řekne „typický italský pokrm“. Je to prostě plná miska těstovin s rajčatovou omáčkou , prostě nejznámější recept na špagety al pomodoro. Vyrábí se jen z několika jednoduchých přísad a chutná stejně lahodně jako se vaří.
Co budeme potřebovat
- 500 g špaget
- 350 g plechovky celých červených rajčat (neloupaná v rajčatové šťávě)
- 25 ml extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 4 snítky bazalky
Postup
- Celá rajčata rozdrtíme šťouchadlem na brambory.
- Vhodíme je do hrnce a přidáme rajčatovou šťávu, olivový olej a dochutíme solí.
- Rajčatovou omáčku začneme vařit na střední teplotu.
- Ve velkém hrnci začneme vařit osolenou vodu.
- Když voda vaří přidáme špagety.
- Špagety vaříme podle návodu, dokud nebudou dobré na skus.
- Pomocí děravé naběračky těstoviny vyndáme a přendáme je do hrnce s pomodoro omáčkou.
- Do omáčky přidáme ½ hrnečku vody z těstovin a vše spolu promícháme, aby se ingredience propojily.
- Takto vaříme asi 1 minutu.
- Poté hotové těstoviny rozdělíme do 4 nahřátých misek.
- Zakápneme je olivovým olejem a přidáme lístek čerstvé bazalky.
- Ihned pokrm podáváme.