Tyto těstoviny s houbami a pancettou jsou ideálním receptem, který můžete použít buď jako jednoduchou večeři během pracovního týdne, ale i jako pokrm pro slavnostní příležitost, protože vypadá i chutná naprosto skvěle.
Co budete potřebovat
- 6 stroužků lisovaného česneku
- ¼ šálku kvalitního olivového oleje
- ¼ lžičky vloček červeného chilli
- 170 g nakrájené pancetty
- 200 g hub vaší volby, nakrájených a očištěných
- 1 balení špaget
- 1 lžíce soli a pepře podle chuti
- 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmazánu
Postup
- Naplňte velký hrnec vodou a dejte na sporák vařit.
- Do velké pánve na středním plameni přidejte olivový olej a vločky červeného chilli a zahřívejte asi 3 minuty, aby se chilli uvolnilo do oleje.
- Nyní přidejte pancettu a restujte, dokud pancetta nezačne křupat, asi 5 minut.
- Přidejte houby a restujte, dokud nejsou mírně měkké (asi 5 minut).
- Snižte teplotu na minimum a přidejte česnek.
- Jakmile se voda na těstoviny začne vařit, přidejte do vody pořádnou hrst soli a poté špagety.
- Vařte podle návodu do al dente.
- Jakmile jsou těstoviny ve vodě a několik minut se vaří, vezměte hrnek na a naberte ho vodou z vaření těstovin.
- Dejte stranou.
- Z hrnce naberte také naběračku plnou vody a přidejte ji do pánve k houbám a pancettě a dobře promíchejte.
- Rezervovaná voda v hrnku je jen pro případ, že by těstoviny byly později suché, když je přidáte k pancettě a houbám.
- Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přidejte do pánve s houbami.
- Dobře promíchejte.
- Přidejte sůl a pepř.
- Těstoviny v pánvi prohazujte několik minut na mírném ohni a poté pánev sundejte z ohně.
- Pokud jsou těstoviny suché, přidejte do k nim ½ hrnku rezervované vody z vaření těstovin a promíchejte.
- Takto pokračujte, dokud nebudete mít vlhké těstoviny.
- Přidejte ½ šálku parmazánu, trochu čerstvého mletého pepře a posypte solí.
- Podávejte s extra parmazánem.
- Užijte si to!