Špagety s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Špagety s rajčatovou omáčkou a mletým masem
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Další možný způsob jak si tento klasický italský recept připravit. Je trochu více kalorický, ale o nic méně lahodný!

Co budeme potřebovat

  1. 500 g mletého hovězího masa
  2. 500 g špaget
  3. vejce
  4. 50 ml hovězího vývaru
  5. 4 stroužky česneku
  6. lžička pepře
  7. lžička chilli
  8. 450 g rajčat v konzervě
  9. 100 g parmazánu (strouhaný)

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  2. V hrnci si přivedeme k varu vodu a osolíme.
  3. Do hrnce vložíme špagety.
  4. Ty vaříme podle návodu na obalu, aby byly dobré na skus.
  5. Poté je scedíme a dáme na chvíli stranou.
  6. Na pánvi si na střední teplotu rozehřejeme olej.
  7. Přidáme nakrájenou cibuli a tu smažíme, dokud nezměkne.
  8. Přidáme rajčata, vývar, pepř, chilli a sůl.
  9. Vše spolu mícháme asi minutu poté snížíme teplotu na nejnižší stupeň a necháme omáčku ohřívat.
  10. Na vedlejší pánvi si osmažíme hovězí maso.
  11. Když je maso hotové přidáme ho do omáčky a promícháme.
  12. Vložíme špagety a znovu promícháme.
  13. Těstoviny s hovězím masem posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
Luxusní recept na tomatovou omáčku s mletým masem.
Zdroj: biancazapatka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.