Recept na těstoviny s pomodoro omáčkou je jednoduchý pokrm s lahodnou čerstvou bazalkou a parmazánem. Toto rychlé a snadné jídlo je oblíbeným a skvělým receptem pro celou rodinu na víkendovou večeři.
Co budeme potřebovat
- 25 ml olivového oleje
- Střední cibule (nakrájená)
- 5 stroužků česneku (prolisovaného)
- Špetka chilli
- 800 g loupaných rajčat
- ½ lžičky soli
- Hrst bazalky (nasekané)
- 25 g parmazánu
- Lžíce másla
- Bazalku a parmazán (na ozdobu)
Postup
- Ve velké pánvi si na střední teplotu rozehřejeme olivový olej
- Přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání cibuli vaříme, dokud nezměkne
- Přidáme prolisovaný česnek a chilli
- Vaříme další 3 minuty, dokud se ingredience nerozvoní
- Přidáme pasírovaná rajčata, sůl a znovu zamícháme
- Omáčku za občasného míchání vaříme, dokud nezačne houstnout
- Takto vaříme dalších 20 minut
- Když je omáčka dostatečně hustá, tak přidáme bazalku
- Na plotně snížíme teplotu na minimum, aby se jen prohřívala
- V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu
- Těstoviny do vařící vody vhodíme a vaříme dle návodu
- Odebereme si ½ šálku vody z těstovin a špagety scedíme
- Těstoviny vhodíme do rajčatové omáčky, přidáme vodu z těstovin a promícháme
- Mícháme, dokud se těstoviny v omáčce neobalí
- Přidáme lžíci másla a parmazán
- Mícháme dokud se sýr nerozpustí
- Těstoviny servírujeme ozdobené celými listy bazalky a strouhaným parmazánem