Špagety s tomatovou omáčkou a parmazánem

Špagety s tomatovou omáčkou a parmazánem

Recept na těstoviny s pomodoro omáčkou je jednoduchý pokrm s lahodnou čerstvou bazalkou a parmazánem. Toto rychlé a snadné jídlo je oblíbeným a skvělým receptem pro celou rodinu na víkendovou večeři.

Co budeme potřebovat

  1. 25 ml olivového oleje
  2. Střední cibule (nakrájená)
  3. 5 stroužků česneku (prolisovaného)
  4. Špetka chilli
  5. 800 g loupaných rajčat
  6. ½ lžičky soli
  7. Hrst bazalky (nasekané)
  8. 25 g parmazánu
  9. Lžíce másla
  10. Bazalku a parmazán (na ozdobu)

Postup

  1. Ve velké pánvi si na střední teplotu rozehřejeme olivový olej
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání cibuli vaříme, dokud nezměkne
  3. Přidáme prolisovaný česnek a chilli
  4. Vaříme další 3 minuty, dokud se ingredience nerozvoní
  5. Přidáme pasírovaná rajčata, sůl a znovu zamícháme
  6. Omáčku za občasného míchání vaříme, dokud nezačne houstnout
  7. Takto vaříme dalších 20 minut
  8. Když je omáčka dostatečně hustá, tak přidáme bazalku
  9. Na plotně snížíme teplotu na minimum, aby se jen prohřívala
  10. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu
  11. Těstoviny do vařící vody vhodíme a vaříme dle návodu
  12. Odebereme si ½ šálku vody z těstovin a špagety scedíme
  13. Těstoviny vhodíme do rajčatové omáčky, přidáme vodu z těstovin a promícháme
  14. Mícháme, dokud se těstoviny v omáčce neobalí
  15. Přidáme lžíci másla a parmazán
  16. Mícháme dokud se sýr nerozpustí
  17. Těstoviny servírujeme ozdobené celými listy bazalky a strouhaným parmazánem
Italské těstoviny s rajčatovým protlakem a posypané parmezánem.
Zdroj: bevcooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.