Špagety se sýrovo masovými koulemi

Špagety se sýrovo masovými koulemi
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tento recept na špagety po milánsku se stane jedním z vašich nejoblíbenějších vůbec! A to nejen kvůli jeho lahodné chuti, ale také díky cenové dostupnosti, časové (ne)náročnosti a hlavně ti nejmenší strávníci ho budou přímo milovat!

Co budeme potřebovat

  1. 500 g mletého vepřového masa
  2. vejce (lehce rozšlehané)
  3. 500 g nastrouhaného tvrdého sýra (např. Eidam)
  4. cibule (nakrájená nadrobno)
  5. 30 g nasekané bazalky
  6. lžíce olivového oleje
  7. 600 ml konzervovaných rajčat s bazalkou a cibulí
  8. 400 g špaget
  9. bazalka (na ozdobu)

Postup

  1. Ve velké míse si smícháme mleté maso, vejce, sýr, cibuli a bazalku.
  2. Okořeníme pepřem a solí a vyválíme kuličky.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej.
  4. Vložíme polovinu masových kuliček a ze všech stran je opékáme přibližně 4–5 minut.
  5. Opakujeme i s druhou polovinou kuliček.
  6. Všechny masové kuličky vrátíme do pánve a přilijeme ochucenou rajčatovou omáčkou.
  7. Pánev přikryjeme a vaříme na střední teplotu 20 minut, dokud se neprohřeje.
  8. Špagety uvaříme ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu na obalu.
  9. Scedíme a rozdělíme do servírovacích misek.
  10. Přelijeme je hotovu milánskou omáčkou společně s kuličkami a ozdobíme lístky bazalky.
Boloňské špagety s masovými koulemi ze sýra a hovězího masa.
Zdroj: s-kueche.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.