Tento recept na špagety po milánsku se stane jedním z vašich nejoblíbenějších vůbec! A to nejen kvůli jeho lahodné chuti, ale také díky cenové dostupnosti, časové (ne)náročnosti a hlavně ti nejmenší strávníci ho budou přímo milovat!
Co budeme potřebovat
- 500 g mletého vepřového masa
- vejce (lehce rozšlehané)
- 500 g nastrouhaného tvrdého sýra (např. Eidam)
- cibule (nakrájená nadrobno)
- 30 g nasekané bazalky
- lžíce olivového oleje
- 600 ml konzervovaných rajčat s bazalkou a cibulí
- 400 g špaget
- bazalka (na ozdobu)
Postup
- Ve velké míse si smícháme mleté maso, vejce, sýr, cibuli a bazalku.
- Okořeníme pepřem a solí a vyválíme kuličky.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej.
- Vložíme polovinu masových kuliček a ze všech stran je opékáme přibližně 4–5 minut.
- Opakujeme i s druhou polovinou kuliček.
- Všechny masové kuličky vrátíme do pánve a přilijeme ochucenou rajčatovou omáčkou.
- Pánev přikryjeme a vaříme na střední teplotu 20 minut, dokud se neprohřeje.
- Špagety uvaříme ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu na obalu.
- Scedíme a rozdělíme do servírovacích misek.
- Přelijeme je hotovu milánskou omáčkou společně s kuličkami a ozdobíme lístky bazalky.