Vyzkoušejte tentokrát těstoviny trochu jinak. Zapečte si je s luxusní rajčatovou omáčkou, mletým masem a sýrem. Je to lahůdka!
Ingredience
- olej ve spreji
- 500 g špaget
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 střední žlutá cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, lisované
- 500 g mletého hovězího masa
- sůl a mletý černý pepř dle chuti
- 1 lžička italského koření
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 plechovka drcených rajčat (800 ml)
- 1/2 šálku bazalky, nakrájené
- 1 šálek nastrouhané mozzarelly
- 1/4 šálku nastrouhaného parmezánu
- nakrájená čerstvá petrželka, na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 175° Celsia.
- Střední zapékací mísu nastříkejte olejem ve spreji.
- Špagety uvařte podle návodu na obalu al dente, sceďte a dejte stranou.
- Mezitím ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
- Přidejte cibuli a restujte, dokud nebude měkká a průsvitná, asi 5 minut.
- Vmíchejte česnek a restujte, dokud nebude voňavý, ještě 1 minutu.
- Přidejte mleté hovězí maso, ochuťte solí, pepřem a italským kořením a restujte, dokud nebude růžové, asi 8 minut.
- Slijte tuk v misce vyložené papírovými utěrkami a vraťte směs na pánev.
- Přidejte do směsi drcená rajčata a bazalku a duste do mírného zredukování, asi 10 minut.
- Podle chuti ještě dochuťte solí a pepřem.
- Promíchejte se špagetami, přendejte do zapékací mísy a poklaďte mozzarellou a parmezánem.
- Pečte, dokud se sýr nerozpustí a těstoviny se neprohřejí, asi 20 minut.
- Ozdobte petrželkou a podávejte.
Pro milovníky těstovin máme připravených 5 snadných receptů na omáčku na špagety, které se vyvedou tak, že si je vyfotíte!