Špagety zapečené s mletým masem a sýrem

Špagety zapečené s mletým masem a sýrem

Vyzkoušejte tentokrát těstoviny trochu jinak. Zapečte si je s luxusní rajčatovou omáčkou, mletým masem a sýrem. Je to lahůdka!

Ingredience

  • olej ve spreji
  • 500 g špaget
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 střední žlutá cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 500 g mletého hovězího masa
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti
  • 1 lžička italského koření
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 plechovka drcených rajčat (800 ml)
  • 1/2 šálku bazalky, nakrájené
  • 1 šálek nastrouhané mozzarelly
  • 1/4 šálku nastrouhaného parmezánu
  • nakrájená čerstvá petrželka, na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175° Celsia.
  2. Střední zapékací mísu nastříkejte olejem ve spreji.
  3. Špagety uvařte podle návodu na obalu al dente, sceďte a dejte stranou.
  4. Mezitím ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
  5. Přidejte cibuli a restujte, dokud nebude měkká a průsvitná, asi 5 minut.
  6. Vmíchejte česnek a restujte, dokud nebude voňavý, ještě 1 minutu.
  7. Přidejte mleté hovězí maso, ochuťte solí, pepřem a italským kořením a restujte, dokud nebude růžové, asi 8 minut.
  8. Slijte tuk v misce vyložené papírovými utěrkami a vraťte směs na pánev.
  9. Přidejte do směsi drcená rajčata a bazalku a duste do mírného zredukování, asi 10 minut.
  10. Podle chuti ještě dochuťte solí a pepřem.
  11. Promíchejte se špagetami, přendejte do zapékací mísy a poklaďte mozzarellou a parmezánem.
  12. Pečte, dokud se sýr nerozpustí a těstoviny se neprohřejí, asi 20 minut.
  13. Ozdobte petrželkou a podávejte.
Těstoviny pečené s rajčatovou omáčkou, mletým masem a sýrem v zapékací míse.
www.delish.com

Pro milovníky těstovin máme připravených 5 snadných receptů na omáčku na špagety, které se vyvedou tak, že si je vyfotíte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.