Změnili jste způsob stravování a přešli jste z klasické mouky na špaldovou?
Věděli jste, že se ze špaldové mouky dají upéct moučníky, dorty i vánoční cukroví?
A právě ty nejlepší recepty na špaldové cukroví pro vás dnes máme!
Provoní vám celý dům.
Naše recepty
Proč dělat vánoční cukroví ze špaldové mouky namísto klasické bílé?
- Špaldová mouka se vyrábí z pšenice špalda, která je bohatá na bílkoviny, minerály a vlákninu.
- V obalech zrn se nachází nejvíce důležitých látek, a proto se při výrobě špaldové mouky zpracovávají celá zrna včetně obalové části.
- Špaldová pšenice není náchylná na škůdce, tudíž se málokdy chemicky ošetřuje. Znamená to tedy, že špaldová mouka neobsahuje žádné chemikálie.
- Špaldová mouka není takový alergen jako tradiční bílá mouka, navíc je lehce stravitelná, ba dokonce podporuje správnou funkčnost trávicího traktu.
- Pozitivní vliv má na imunitní systém, bojuje proti chudokrevnosti a zácpám.
- Zlepšuje krevní tlak, dodává vitamíny kloubům a kostem.
- Jakmile vyměníte bílou mouku za špaldovou, poznáte to i na kvalitě vlasů, nehtů a pokožky.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!