Špenátové palačinky jsou oblíbenou slanou variantou tohoto pokrmu.
INGREDIENCE:
Těsto:
- 60 g hladké mouky
- 65 g špaldové mouky
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- špetka soli
- olej na smažení
Náplň:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibulka
- hrst žampionů
- 2 hrsti baby špenátu
- 2 lžíce zakysané smetany
- čerstvá petrželka
- sůl a pepř
POSTUP:
- Těsto si připravte smícháním vajec se špetkou soli, přidáním mléka a opětovným rozšleháním.
- Nakonec přidejte mouky a zamíchejte.
- Na rozehřátem oleji palačinky osmažte z obou stran.
- Na druhé pánvi si rozehřejte olej, dejte osmažit najemno nakrájenou cibulku. Pak přidejte na plátky nakrájené žampiony a duste doměkka.
- Na poslední dvě minuty přidejte baby špenát, osolte, opepřete.
- Podávejte naplněné ochucenou zakysanou smetanou a houbovo-špenátovou směsí.