Špaldové palačinky s čerstvým špenátem

Špaldové palačinky s čerstvým špenátem

Špenátové palačinky jsou oblíbenou slanou variantou tohoto pokrmu.

INGREDIENCE:

Těsto:

  • 60 g hladké mouky
  • 65 g špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • špetka soli
  • olej na smažení

Náplň:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibulka
  • hrst žampionů
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • čerstvá petrželka
  • sůl a pepř

POSTUP:

  • Těsto si připravte smícháním vajec se špetkou soli, přidáním mléka a opětovným rozšleháním. 
  • Nakonec přidejte mouky a zamíchejte. 
  • Na rozehřátem oleji palačinky osmažte z obou stran.
  • Na druhé pánvi si rozehřejte olej, dejte osmažit najemno nakrájenou cibulku. Pak přidejte na plátky nakrájené žampiony a duste doměkka. 
  • Na poslední dvě minuty přidejte baby špenát, osolte, opepřete. 
  • Podávejte naplněné ochucenou zakysanou smetanou a houbovo-špenátovou směsí.
Recept na palačinky se špenátovo-žampionovou nádivkou.
domesticgothess.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.