Špaldové perníčky

Špaldové perníčky

Perníčky k vánočnímu období neodmyslitelně patří. Chutnají vám babiččiny recepty, ale rádi byste nahradili klasickou mouku a cukr zdravějšími variantami? Perníčky můžete udělat klidně ze špaldové mouky a s přírodními sladidly. Chuťově jsou výborné. Případně najdete u nás i recept na perníčky z mouky žitné

INGREDIENCE

  • 1 a 3/4 hrnku špaldové mouky
  • 45 g medu či jiného přírodního cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 15 g hřebíčku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 6 lžic nesoleného másla pokojové teploty nakrájeného na plátky
  • 45 g melasy
  • 1 lžíce mléka

POSTUP

  1. V misce za pomoci kuchyňského robota rozmixujte mouku, koření, sůl a jedlou sodu.
  2. Přidejte do misky kousky másla a těsto mixujte do té doby, než nevznikne písčitá směs bez hrudek.
  3. Během mixování přidejte med, melasu a mléko.
  4. Vytáhněte těsto z misky, zabalte ho do potravinové folie a dejte ho na 15 minut do mrazáku.
  5. Potom těsto rozdělte na 3 části.
  6. Každou část rozválejte.
  7. Na každý rozválený plát dejte zespodu i shora pečicí papír.
  8. Všechny tři části pak vložte opět do mrazáku na dalších 25 minut.
  9. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  10. Vyjměte první plát těsta z mrazáku, dejte si ho na pracovní plochu a odlepte z něj z obou stran pečicí papír.
  11. Použijte formičky na vykrajování perníčků.
  12. Jednotlivé kousky dejte zase do mrazáku mezi pečicí papír.
  13. Vytáhněte druhou část těsta, opět vyřezejte perníčky a vložte je do mrazáku.
  14. A tak to udělejte i s třetím plátem.
  15. Jakmile máte perníčky vykrojené, dejte je na plech a pečte 5 až 6 minut.
  16. Potom je vytáhněte a nechejte vychladnout.  
Perníčky ze špaldové mouky na mřížce.
www.thebakerchick.com

Vyzkoušejte i naše recepty na cukroví se skořicí vhodné ke kávě i na sváteční tabuli. Je lahodné!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.