Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Jedno ze španělských národních jídel, na kterém si můžete díky našemu receptu pochutnat vždy, když na něj máte chuť!

Ingredience

  • 2 šálky rýže
  • 3 šálky rybího vývaru
  • 1 šálek bílého vína
  • 150 g kalamárů nebo chobotniček
  • 12 kusů krevet
  • 16 kusů slávek
  • 1 šálek mraženého hrášku
  • 2 větší oloupaná rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička sladké papriky
  • olivový olej
  • šafrán
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi s olivovým olejem osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte prolisované stroužky česneku a na kousky nakrájená oloupaná rajčata.
  3. Promíchejte a přidejte cukr, sladkou papriku, sůl a šafrán.
  4. Vařte až do doby, než se rajčata změní v omáčku.
  5. Přidejte kousky kalamárů a za stálého míchání vařte 1-2 minuty.
  6. Následně přisypejte rýži a hrášek, dobře promíchejte a ujistěte se, že rýže je zcela pokrytá omáčkou.
  7. V samostatné pánvi přiveďte k varu vývar a bílé víno.
  8. Nalijte jejich směs na rýži, přiveďte k varu a podle chuti dosolte.
  9. Důkladně promíchejte a rýži rovnoměrně rozprostřete po pánvi.
  10. Vařte na mírném ohni po dobu 18-20 minut.
  11. Po 10 minutách na rýži položte omyté slávky a krevety, přiklopte pokličkou a hlídejte.
  12. Jakmile na jedné straně krevety zčervenají, tak je i slávky otočte.
  13. Pokud se vám zdá, že je rýže příliš suchá, přidejte ještě trochu vývaru.

Mušle, které se neotevřely, před podáváním odstraňte.

Španělský pokrm z rýže, mušlí, krevet a hrášku
zdroj: onceuponapan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.