Španělské kuře se zeleninou z jedné pánve

Španělské kuře se zeleninou z jedné pánve

Chutný recept plný zářivých barev vás ohromí. Podávejte ho ideálně s křupavým chlebem či rýží jako vydatný oběd či večeři.

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 velká žlutá cibule, nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku
  • 5 zralých rajčat, nakrájených na poloviny
  • 1/2 velkého lilku, oloupaného a nakrájeného na kostičky
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 velký brambor, nakrájený na plátky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžička koření na drůbež
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky
  • křupavý chléb nebo rýže k podávání

Postup

  • Olivový olej rozehřejte ve velké hluboké pánvi na středně vysokém plameni.
  • Přidejte cibuli a česnek.
  • Do pánve vydlabejte šťávu, semínka a dužinu z rajčat.
  • Přidejte kousky lilku a směs vařte 5 minut nebo dokud není vše změklé.
  • Na omáčku položte vydlabané poloviny rajčat otevřenou stranou dolů.
  • Vařte několik minut, dokud se rajčata nezapaří a nezměknou.
  • Rozdělte je do pánve a vařte dalších 5-10 minut.
  • Omáčku přeneste do mixéru nebo kuchyňského robotu a mixujte, dokud směs nedosáhne požadované konzistence.
  • Vmíchejte sůl.
  • Ochutnejte a dochuťte podle sebe.
  • Do stejné pánve přidejte ještě jednu kapku olivového oleje a přidejte kuřecí maso a plátky brambor.
  • Posypte solí, pepřem a kořením.
  • Restujte několik minut z každé strany, dozlatova.
  • Přidejte omáčku zpět do pánve, přikryjte a vařte 10 minut, nebo dokud nejsou kuře a brambory zcela uvařené.
  • Posypte čerstvou petrželkou a podávejte s křupavým bílým chlebem nebo rýží.
Kuřecí maso s bramborami v omáčce v pánvi s vařečkou.
www.pinchofyum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.