Španělský buřtguláš s chorizem

Španělský buřtguláš s chorizem
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 5

Podobné recepty, jako máme u nás, najdete i v jiných zemích. Například ve Španělsku, kde guláš vaří s chorizem a podávají s rýží. Zajímavá kombinace, která stojí za vyzkoušení. 

Ingredience:

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 700 g špekáčků či párků
  • 300 g chorizo klobásky
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce uzené papriky (koření)
  • 2 červené chilli papričky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 175 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • V hrnci rozehřejte máslo společně s olejem. Orestujte nakrájené buřty či párky společně s chorizem po dobu 5-7 minut.
  • Maso dejte stranou a na výpeku osmažte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem (zhruba po dobu 3-4 minut). Zasypte moukou a restujte další 2-3 minuty. 
  • Přidejte papriku, chilli, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
  • Zalijte směs vývarem a přidejte osmažené párky a chorizo. Vařte po dobu 30-35 minut (můžete také zapékat v troubě na 150°C po stejnou dobu).
  • Hotový guláš podávejte s vařenou rýží a na talíři dozdobte zakysanou smetanou a posypejte nasekanou petrželkou. 
Buřtguláš s chorizo salámem a smetanou
bbc.co.uk/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.