Podobné recepty, jako máme u nás, najdete i v jiných zemích. Například ve Španělsku, kde guláš vaří s chorizem a podávají s rýží. Zajímavá kombinace, která stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce másla
- 700 g špekáčků či párků
- 300 g chorizo klobásky
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce uzené papriky (koření)
- 2 červené chilli papričky
- 200 ml hovězího vývaru
- 175 ml zakysané smetany
- 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Postup:
- V hrnci rozehřejte máslo společně s olejem. Orestujte nakrájené buřty či párky společně s chorizem po dobu 5-7 minut.
- Maso dejte stranou a na výpeku osmažte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem (zhruba po dobu 3-4 minut). Zasypte moukou a restujte další 2-3 minuty.
- Přidejte papriku, chilli, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
- Zalijte směs vývarem a přidejte osmažené párky a chorizo. Vařte po dobu 30-35 minut (můžete také zapékat v troubě na 150°C po stejnou dobu).
- Hotový guláš podávejte s vařenou rýží a na talíři dozdobte zakysanou smetanou a posypejte nasekanou petrželkou.