Připravte si tuto snadnou zdravou večeři vhodnou pro celou rodinu! Zamilujete si to lahodné spojení chutí v jednom hrnci.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 600 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže (asi 4 kusy)
- sůl a pepř
- 1 malá cibule, nakrájená
- 1 červená paprika, nakrájená
- 4 stroužky česneku, lisované
- 1 lžička uzené papriky
- ½ lžičky kmínu
- 440 ml plechovka nakrájených rajčat
- 1 a ¾ šálku kuřecího vývaru
- 1 šálek dlouhozrnné hnědé rýže, propláchnuté a okapané
- 440 ml plechovka cizrny,propláchnutá a okapaná
- nasekaná čerstvá petrželka (na ozdobu)
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
- Kuře osolte, opepřete a přidejte na rozpálený olej.
- Opečte ho z obou stran, asi 3 minuty z každé strany, a poté přendejte na čistý talíř.
- Snižte teplotu na střední.
- Přidejte do hrnce cibuli a papriku a restujte za občasného míchání, dokud nezměknou, 2-3 minuty.
- Přidejte česnek a restujte 30 sekund za stálého míchání.
- Přidejte 1 lžičku soli, ¼ lžičky černého pepře, uzenou papriku, kmín, nakrájená rajčata a vývar.
- Míchejte, aby se vše spojilo.
- Vmíchámejte rýži a cizrnu.
- Kuře vložte zpět do směsi v hrnci.
- Přiveďte k mírnému varu, přikryjte a vařte 35–40 minut, dokud rýže nezměkne a nevstřebá se většina tekutiny.
- Každých 10 minut jemně promíchejte, aby se rýže uvařila rovnoměrně.
- Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte.