I Španělé mají svou variantu tureckého medu. Vyzkoušejte ji prostřednictvím našeho receptu.
Ingredience
- 200 g vyloupaných nesolených mandlí
- 130 g medu
- 100 g cukru
- 50 g moučkového cukru
- 1 bílek
Postup
- Na pánvi s malým množstvím oleje opražte mandle.
- Zahřejte med, přidejte cukr a průběžně míchejte, dokud se nerozpustí.
- Bílek vyšlehejte s moučkovým cukrem dotuha.
- Do směsi medu a cukru přidejte vyšlehané bílky.
- Opražené mandle položte do formy či zapékací misky na pečicí papír.
- Přelijte je směsí medu, cukru a bílků.
- Navrch položte další pečicí papír a přitiskněte.
- Nechte vychladnout.
Mandle můžete využít i při přípravě dalších druhů sladkostí. Vyzkoušejte naše recepty na mandlové rohlíčky.