Španělský turrón

Španělský turrón
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

I Španělé mají svou variantu tureckého medu. Vyzkoušejte ji prostřednictvím našeho receptu.

Ingredience

  • 200 g vyloupaných nesolených mandlí
  • 130 g medu
  • 100 g cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 bílek

Postup

  • Na pánvi s malým množstvím oleje opražte mandle.
  • Zahřejte med, přidejte cukr a průběžně míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Bílek vyšlehejte s moučkovým cukrem dotuha.
  • Do směsi medu a cukru přidejte vyšlehané bílky.
  • Opražené mandle položte do formy či zapékací misky na pečicí papír.
  • Přelijte je směsí medu, cukru a bílků.
  • Navrch položte další pečicí papír a přitiskněte.
  • Nechte vychladnout.
Talíř s nakrájeným španělským turrónem.
zdroj: directoalpaladar.com

Mandle můžete využít i při přípravě dalších druhů sladkostí. Vyzkoušejte naše recepty na mandlové rohlíčky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.