Nejlepší recepty na špecle najdete právě v tomto článku.
Připravte si je úplně od základu z pár ingrediencí a doplňte je lahodnou přílohou v podobě smetanové omáčky nebo si je zapečte s vaším oblíbeným sýrem!
Výhodou této pochoutky je, že není finančně ani časově náročná a chutná opravdu všem!
Opravdu všem, protože je součástí každoroční nabídky pokrmů na Oktoberfestu!
A to už něco znamená!
Naše recepty
Přesný zeměpisný původ u špeclí nám není do dnes znám. Je to z toho důvodu, že různé regiony se k tomuto pokrmu hlásí.
Tradici výrobu špeclí lze zaznamenat již v 18. století ve švábsko-alemanské oblasti, kde se špalda hojně pěstovala. Pro vysoký obsah lepku, který špalda obsahuje, bylo možné tento pokrm připravit i bez vajec.
S industrializací se tento pokrm posunul od běžného jídla, které bylo součástí jídelníčku běžného občana na úroveň kulinářské speciality.
Dnes jsou těstoviny známé a považované za švábskou specialitu a jsou obecně spojovány s německou spolkovou zemí Bádensko-Württembersko. Celková odhadovaná roční komerční produkce špeclí v Německu je přibližně 40 000 tun.