Lahodné recepty na tradiční německé vaječné nudle! Vyzkoušejte je všechny

Nejlepší recepty na špecle najdete právě v tomto článku.

Připravte si je úplně od základu z pár ingrediencí a doplňte je lahodnou přílohou v podobě smetanové omáčky nebo si je zapečte s vaším oblíbeným sýrem!

Výhodou této pochoutky je, že není finančně ani časově náročná a chutná opravdu všem!

Opravdu všem, protože je součástí každoroční nabídky pokrmů na Oktoberfestu!

A to už něco znamená!

Přesný zeměpisný původ u špeclí nám není do dnes znám. Je to z toho důvodu, že různé regiony se k tomuto pokrmu hlásí.

Tradici výrobu špeclí lze zaznamenat již v 18. století ve švábsko-alemanské oblasti, kde se špalda hojně pěstovala. Pro vysoký obsah lepku, který špalda obsahuje, bylo možné tento pokrm připravit i bez vajec.

S industrializací se tento pokrm posunul od běžného jídla, které bylo součástí jídelníčku běžného občana na úroveň kulinářské speciality.

Dnes jsou těstoviny známé a považované za švábskou specialitu a jsou obecně spojovány s německou spolkovou zemí Bádensko-Württembersko. Celková odhadovaná roční komerční produkce špeclí v Německu je přibližně 40 000 tun.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.