Špecle s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Špecle s kuřecím masem a houbovou omáčkou
Příprava: 50 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Vychutnejte si krémovou houbovou omáčku připravenou z čerstvých hříbků s tradičním kuřecím řízkem a originálními německými vaječnými nudlemi. Recept se může zdát komplikovaný, ale opak je pravdou! Takto snadný recept jste ještě nevařili.

Co budeme potřebovat

Na kuřecí maso

  1. 4 tenké plátky nakrájených kuřecích prsou
  2. 250 g mouky
  3. 250 g strouhanky
  4. 2 vejce (rozšlehaná)
  5. 2 lžičky papriky
  6. ½ lžičky česnekového prášku
  7. ½ lžičky cibulového prášku
  8. sůl
  9. pepř
  10. 2 lžíce olivového oleje
  11. Lžíce másla

Na špecle

  1. 750 g polohrubé mouky
  2. 2 lžíce sušeného mléka
  3. 3 vejce
  4. 320 ml vody (přibližně)
  5. lžíce oleje

Na omáčku

  1. 500 g nakrájených žampionů
  2. 500 ml hovězího vývaru
  3. 85 ml červeného vína
  4. lžička dijonská hořčice
  5. lžička olivového oleje
  6. 2 lžíce másla
  7. 60 g hladké mouky
  8. sůl
  9. pepř

Postup

  1. Na špecle si v míse smícháme mouku a sušené mléko.
  2. Uprostřed uděláme důlek a poté přidáme mokré ingredience.
  3. Těsto mícháme, dokud se nespojí.
  4. Konzistence by měla připomínat těsto na palačinky, ale hustější.
  5. Necháme ho 30 minut odpočívat.
  6. Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje budeme špecle vařit.
  7. K tvarování nudlí použijeme děrovanou lžíci s velkými otvory nebo cedník s velkými otvory nebo speciální tvořítko na noky nebo špecle.
  8. Těsto tvořítkem protlačíme a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
  9. Po uvaření je vyndáme z vody a dáme stranou.
  10. Zatímco špecle odpočívají, připravíme si maso.
  11. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  12. Mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce si rozdělíme do tří misek.
  13. Do mouky přidáme sůl a pepř.
  14. Do strouhanky přidáme papriku, česnekový prášek, cibulový prášek a promícháme.
  15. Každý kus kuřete z obou stran obalíme v trojobalu.
  16. V pánvi na střední teplotě si rozpustíme půl lžíce másla a přidáme lžičku olivového oleje.
  17. Do pánve vložíme dva kusy obalených kuřecích prsou.
  18. Smažíme dozlatova 3 až 4 minuty z každé strany.
  19. Prsa vyndáme a dáme na talíř a vložíme do trouby.
  20. Opakujeme se zbývajícím masem.
  21. Všechny čtyři řízky udržujeme v troubě teplé.
  22. Na houbovou omáčku si rozpálíme pánev s olejem.
  23. Přidáme houby a lehce je posypeme solí.
  24. Za častého míchání vaříme, dokud houby nezačnou zlátnout, přibližně 2 minuty.
  25. Přidáme máslo.
  26. Jakmile se rozpustí, přidáme mouku a mícháme, dokud se ingredience v pánvi neobalí.
  27. Začneme velmi pomalu přilévat hovězí vývar.
  28. Důkladně mícháme, aby se jíška s vývarem spojila.
  29. Nakonec přidáme červené víno a dijonskou hořčici.
  30. Omáčku přivedeme k varu a poté snížíme teplotu.
  31. Dochutíme solí a pepřem.
  32. Na talíř poté vrstvíme domácí špecle, kuřecí řízek a vše přelijeme houbovou omáčkou s houbami.
Krémová houbová omáčka s kuřecím řízkem a těstovinami.
Zdroj: savorynothings.com

Špenát se dá využít na mnoho způsobů! Vychutnejte si je v podobě slaných palačinek se špenátem nebo krémové špenátové polévky, které vás v chladných dnech krásně zahřejí. A ač tomu věříte nebo ne, ze špenátu se dají upéct i lahodné nadýchané dorty! Podívejte se na tyto recepty na dorty ze špenátu! Budete se divit jaká dobrota to je!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.